SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili gençlerden Senegal'e cami

AK Parti Bursa İnegöl İlçe Gençlik Kolları tarafından İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) aracılığıyla Senegal’de cami yaptı

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Partili gençlerden Senegal'e cami
AK Parti Bursa İnegöl İlçe Gençlik Kolları tarafından İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) aracılığıyla Senegal’de cami yaptırılacak.

9 ila 12 ay arasında tamamlanması planlanan 75 metrekarelik cami, 50 bin liraya mal olacak. AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sezai İleri ile bir araya gelen İHH İNİYAD yöneticileri, cami projesini kamuoyuna açıkladı. Dünyadaki bütün mazlumların yanında olabilmeyi hedeflediklerini belirten Sezai İleri, “Güzel bir proje olacağını düşünüyoruz. Hedefimiz bütün dünyadaki mazlumların yanında olabilmek” dedi. Proje hakkında bilgi veren İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, “Verip de tutamayacağımız sözleri vermek istemiyoruz. Sizleri bu yüzden biraz beklettik. Çünkü projeyi yapacağımız yer sıkıntılı. Afrika’nın orta batısında olan bir yer. Ulaşımı bizim ülkemizdeki gibi rahat olmayan, projelerin çok hızlı ilerlemediği bir yer. Bu projeyi hayata geçirmek için sizleri biraz beklettik. Biraz da zor izin aldık açıkçası. Allah nasip ederse, bu projeye başlayacağız. Orada yaptıracağımız caminin ismini gizli tutalım dedi arkadaşlar. Sürpriz olsun dediler. Gerçekten çok güzel bir ismi var caminin. Allah nasip ederse, daha sonra İnegöl halkı da, sizler de inşallah bileceksiniz. 75 metrekarelik bir cami yaptırılacak orada. Oradaki camiler bizim buradaki camilerden çok farklı. Bizim burada ibadet olarak kullanılırken, oralarda bütün sosyal faaliyetler camilerde yapılıyor. Yani sadece cami değil, hem Kur’an kursu, hem de medrese olarak değerlendiriliyor. Açılışına inşallah nasip olursa beraber gideceğiz. Projemiz 9 ile 12 ay arasında bitireceğiz. Bununla ilgili kesin bir şey söyleyemeyiz, ama daha kısa sürede bitirmek arzusundayız. Maliyet olarak caminin tamamen yapılışı 50 Bin TL civarında” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.