SON DAKİKA
Hava Durumu

Akkuş, hesap sormak yerine, 'kayınçogate'i örtme peşinde!

Kamuoyu gündemine bomba gibi düşen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kayınçosunun Hasanağa Göleti yanındaki lüks villasıyla ilgili

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akkuş, hesap sormak yerine,  'kayınçogate'i örtme peşinde!
Kamuoyu gündemine bomba gibi düşen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kayınçosunun Hasanağa Göleti yanındaki lüks villasıyla ilgili tartışmalar sürerken, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, yaptığı açıklama ile pisliği temizleme çabasına girdi. Akkuş, çamur çirkef kampanyası yapıldığını ileri sürerken,  açıklamasında tam da kendi durumunu özetleyen “Yalanla, iftirayla abat olmaz!” sözleri ortaya çıkan dramatik durumu net bir şekilde gösterdi.

Bursa, günlerdir CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kayınçosu Mümin Terzioğlu’na ait olduğu ortaya çıkan Hasanağa Göleti’ne cephe, imarsız alanda inşa edilen kaçak villayı konuşuyor. Bursa Şehir Gazetesi’nin belgeleriyle ispatladığı ve İmar Barışı kapsamına girmediği de uydu fotoğrafları ile kaçak villayla ilgili Turgay Erdem “Benim değil” demekle yetinirken, yalanlama korosuna şimdi de CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş katıldı.

AKKUŞ’TAN ALGI OPERASYONU

CHP tarafından 20 yıldır yönetilen Nilüfer’de geçen dönemin başkan yardımcısı ve halen Nilüfer Belediye Başkanı olan Turgay Erdem’in sorumluluğundaki bir alanda kayınçosuna ait kaçak villaya göz yumulması CHP seçmeni ve partilileri bile çileden çıkarırken, partinin il başkanı yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Erdem’e ve ortadaki pisliğe sahip çıktı. CHP’li belediyelerin tek merkezden yönetilen linç kampanyasının hedefinde olduğunu ileri süren Akkuş, her gün kamuoyuna çarşaf çarşaf yansıyan pislikleri görmüyor, göremiyor.

HAKARET DİLİ SİYASETLERİ OLDU

CHP’de son dönemlerde alışkanlık haline gelen hakaret dili adeta partinin siyaset dili haline geldi. İşte Akkuş, belgeleriyle ispatlanan iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimleri öncesinde troller aracılığıyla hem sosyal medyada hem de basında en yoğun haliyle kamuoyunun gündemine sokulmaya çalışılan çamur-çirkef-linç kampanyaları, seçim sonrasında da hız kaybetmeden devam ediyor” sözleriyle partisinin belediyelerine linç kampanyası yürütüldüğünü ileri sürdü.

İŞİ SULANDIRMAK İSTİYOR

Turgay Erdem’in merkezinde olduğu skandalı gizlemek ve pisliğin üstünü örtmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirileri gündeme taşıyan ve imar barışıyla ilgili rakamları paylaşan Akkuş, yaşanan pisliğe tepki göstermesi gerekirken, çok bilinçli-planlı ve örgütlü bir şekilde, linç kampanyası yürütüldüğünü ileri sürerek algı operasyonu çekiyor.



ERDEM SAHİBİ DEĞİLMİŞ!

CHP İl Başkanı Akkuş, insanların aklıyla alay eden cümlelerle sözüm ona Erdem’i savunuyor. Kaçak, imarsız ve kayınçoyla ait olduğu belirlenen villanın derhal yıkılması ve gerekenin yapılmasını istemesi gereken Akkuş, “Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in bizzat sahibi olmadığı bir binayla ilgili olarak belli çevrelerce kamuoyunda estirilmeye çalışılan linç havası, işte bu çerçevede değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

ŞU MEVZUATI BİR ANLAT AKKUŞ!

Kongre hesaplarıyla yanlışa bile yanlış diyemeyecek hale gelen ve panikle Turgay Erdem’i savunmaya kalkan Akkuş,  başından sonuna kanunsuz olan bir konuyu “İmarsız alan, ruhsatsız bina, kaçak inşaat konularıyla ilgili mevzuat ortadadır. Mevzuat neyse o uygulanmaktadır” diyor. Üstelik konunun muhatabı Turgay Erdem kaçak villayla ilgili “Benim değil” demekten öteye geçemezken. Akkuş’tan şimdi kamuoyu bu villayla ilgiyi mevzuata göre yapılan işlemleri açıklamasını bekliyor.

O HALDE SEN CEVAP VER AKKUŞ!

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediyesi’nde ortaya çıkan “Kayınçogate” skandalı ile ilgili basın açıklaması yaparak konuyu sahiplendiğine göre, kamuoyunun merak ettiği soruları bir kez de kendisine soruyoruz. Nilüfer Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında imarsız arazide kaçak inşaata CHP’li Nilüfer Belediyesi neden göz yumdu? Buradaki inşaata bölge halkının itirazlarına rağmen neden müdahale edilmedi? Kaçak inşaata tutanak düzenlenip neden mühür vurulmadı ve belediye tarafından neden yıkılmadı? Bu kaçak villaya belediye kapının eşiğine kadar nasıl oluyor da asfalt yol getiriyor? Nasıl oluyor da belediyede asgari ücret maaşla çalışan bir kişi böyle bir arazi alıyor? Bu araziye lüks villa dikebiliyor? Nilüfer Belediyesi benzer kaçak inşaatlara da aynı toleransı gösteriyor mu? Bile bile bu imar suçuna neden işlendi? Sıradan inşanlar kümes yapamazken arazilerine Mümin Terzioğlu kimseye takılmadan bu inşaatı nasıl yaptı? Erdem’in kayınçosunun imarsız arazideki villasına hiç gittiniz mi? Bu şato ve araziyle ilgili iddialara neden yanıt vermiyorsunuz da savunmaya geçiyorsunuz? Nilüfer Belediyesi, bir kamu kurumu olarak resmi evraklarla kamuoyunu aydınlatmakla sorumlu değil mi? Siz resmi evraklarla bunu açıklamak yerine hakaret dili kullanarak bu pisliği örtebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Genel başkanınızın açıkladığı ilkeler sizin için geçerli değil mi? (Alpaslan YILDIZ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.