SON DAKİKA
Hava Durumu

Akpınar Mahallesi hayallerini Ergünkent ile gerçekleştiriyor

Bursa’nın gözde yerleşim yerlerinden olan Akpınar Mahallesi, kentsel dönüşüm projesi için gün saymaya başladı. Kentsel dönüşüm projesi

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akpınar Mahallesi hayallerini Ergünkent ile gerçekleştiriyor
Bursa’nın gözde yerleşim yerlerinden olan Akpınar Mahallesi, kentsel dönüşüm projesi için gün saymaya başladı. Kentsel dönüşüm projesinin altına elini koyan Ergünkent İnşaat, Akpınar kentsel dönüşüm ofisini dualarla hizmete açtı.



Burak TOK

Bursa’da kentsel dönüşüm denilince akıllara ilk sırada gelen Akpınar Mahallesi, hayallerini Ergünkent İnşaat ile gerçekleştiriyor. Bursa'nın en değerli bölgeleri arasında gösterilen Akpınar Mahallesi için daha önce birçok firma ile kentsel dönüşüm için masaya oturulmuş fakat anlaşmaya bir türlü varılamamıştı. Kentsel dönüşümde halkın yararına, vatandaşlar tarafından kurulan Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile masaya oturan Ergünkent, anlaşmayı imzalamayı başarmıştı. Anlaşmaların arıdan kentsel dönüşüm projeleri için harekete geçen Ergünkent İnşaat, vatandaşlar ile bire bir görüşme sağlayacağı Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni hizmete açtı. Vatandaşların istekleri doğrultusunda projelerin hazırlanacağı kentsel dönüşüm projesi, vatandaşlar ile tek tek görüşülüp anlaşma sağlandıktan sonra hayata geçirilecek.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DENİNCE AKILLARA AKPINAR GELİYOR”



Hayırlı bir başlangıç yapıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “1. derece deprem bölgesinde bulunuyoruz. Bu yüzden burada ki yapıların hepsinin yenilenmesi gerekiyordu. Bugün açılan ofis ile birlikte kentsel dönüşüm adına adımlar atılacak. Çünkü bizim hedefimiz sizleri korkudan kurtarmak, rahat huzurlu bir şekilde yatağınızda yatabilmenizi sağlamak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin tamamen arkasındayız.  Bu güzel projeler için emsal artış destek kararları aldık. Kentsel dönüşüm projelerine destekte sıkıntı yok. 0.50 emsale kadar olan artışlar kaldırılmadı.” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIN HUZURU”
1999 depremine kadar kentsel dönüşüm projelerin dikkate alınmadığını ifade eden AK Pati Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın,” Vatandaşlarımızın huzuru bizim önceliğimizdir. Akpınar Mahallesinin, huzurunu ve mutluluğunu göz önüne alarak hareket ediyoruz. Akpınar'ı Bursa'nın giriş kapısı olarak gösterecek büyük bir esere imza atmak istiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

“VATANDAŞLARLA BİREBİR GÖRÜŞÜLECEK “ 

Yaklaşık 9 adet kentsel dönüşüm projeleri olduğunu ifade eden Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur,” 10. Projemiz Akpınar Mahallesi oldu. Burada 15 tane siteyi birleştirerek 429 Bin metre alanda kentsel dönüşüm planlamasını Büyükşehir ile birlikte yapıyoruz. Projelerimiz 2 bin 290 haneye hizmet verecek. Bu bölgede yaklaşık 12 bin kişi var. Tamamı ile birebir görüşme gerçekleştireceğiz. Burada Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Yardımlaşma Derneği var. Derneğin temsil ettiği bin 800 tane üyemiz bulunuyor. Biz dernekle bir sözleşme imzaladık. Şimdi bu sözleşmeyi bireysele döküp vatandaşlarımızla tek tek imzalar atacağız. Projemize 8 ay sonra başlayacağız. 52 ay sonra projemiz bitmiş olacak.”dedi.

“YEŞİL ALANLAR KORUNCAK “ 

Akpınar Mahallesi’nin 1980 yılında inşa edildiğini ve deprem açısında riskli bina statüsünde bulunan bir bölge olduğunu belirten Ergünkent Genel Müdürü Yalçın Öztürk,” Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Eylül ayında bir anlaşma imzalamıştık. Şuan o süreç devam ediyor. Şuan ki sürecimiz ise, bilgilendirme ve vatandaşlarımızın onaylarını alma ile ilgi bir tartım ofisi açtık. Kat maliklerinin talepleri ve isteklerine göre proje geliştirilecek, onay sürecinden sonra inşaat çalışmaları başlayacak. Akpınar Mahallesi tamamen yenilenecek. Bu dönüşüm sırasında yeşil alanlar korunacak. “ ifadelerine yer verdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.