SON DAKİKA
Hava Durumu

Aktaş: '17 Nisandan itibaren daha da hızlanarak yolumuza devam edeceğiz'

REFERANDUM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, AK PARTİ YÖNETİCİLERLE BİRLİKTE ÇİTLİ MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aktaş: '17 Nisandan itibaren daha da hızlanarak yolumuza devam edeceğiz'
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “17 Nisan sabahından itibaren çok daha hızlanarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Referandum çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti yöneticilerle birlikte Çitli Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Aktaş, 16 Nisan referandumunu anlattı. Aktaş, “Sağ sol davaları vardı ve 12 Eylül sabahı ne sağ kaldı ne sol. 1983 ve 1991 arasında 8 yıl rahmetli Özal’lı zamanlar geçti. Fena şeyler olmadı. Türkiye’de tabiri yerindeyse meltem rüzgarları esti. Belirli iyileşmeler oldu; sanayi, ticaret, turizm canlandı fakat 1991 yılında biz Türkiye olarak türbülansa girdik. Koalisyonlu günler başladı. Ta ki 2002 yılına kadar. 3 aylık, 6 aylık hükümetler oldu. 13 tane milletvekili var diye 13 tane Bakanlık alanlar oldu. Güneş Motel pazarlıkları bu dönemde oldu, 5 Nisan kararları bu dönemde oldu, 28 Şubat bu dönemde oldu. 2001 anayasa kitapçığı fırlatma işi de bu dönemde oldu. Gecelik faizler 7-8 binlere vurdu ve maalesef ülke bir çıkmazın içerisine girdi” dedi.
16 Nisan’da yapılacak referandumun bir parti seçimi olmadığının altını çizen Aktaş, “Bu bir sistem değişikliğidir. Yamalı bohçaya dönmüş sistemin bundan sonra sağlam bir zemine oturtulmasının seçimidir. Milliyetçi Hareket Partili bazı kardeşlerimizin bugün Devlet Bahçeli’yi eleştirdiğini, niçin evet dediğini sorguladığını görüyorum. Devlet Bahçeli bunu daha önce de yaptı. 1999 yılında hem yerel hem genel seçimler birlikte olmuştu. Ve seçimler sonucunda Anavatan Partisi, Demokratik Sol Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi hükümeti kurulmuştu. Ahmet Necdet Sezer anayasa kitapçığını fırlattı ve olanlar oldu o günden sonra. Enflasyon, ekonomi, döviz aldı başını gitti. Türkiye’de muhalefet olmak iktidar ne derse ta tersini söylemektir mantığıyla yürütülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi bunu çok güzel uyguluyor. İktidar ak derse o kara diyor. Ama muhalefet etmek demek iktidarın söylediğini tersini söylemek değil doğru olan neyse onu savunmaktır. Gezi Parkı olaylarından sonra 17-25 Aralık operasyonları ve geçen yıl yaşadığımız 15 Temmuz darbe kalkışması Bu işin içeride ve dışarıda uzantıları var. Bu sadece yurt içindeki bir olay değil. Çünkü Türkiye artık başka bir Türkiye. Bu referandumla beraber de 17 Nisan sabahından itibaren çok daha hızlanarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.