SON DAKİKA
Hava Durumu

Aktaş'tan kar altında inceleme

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılavuz Gençlik Projesi çerçevesinde yaptırılan

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aktaş'tan kar altında inceleme
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılavuz Gençlik Projesi çerçevesinde yaptırılan kamp alanını inceledi. Kar yağışı sebebiyle beyaz örtüyle kaplanan kamp alanını gezen Başkan Aktaş, Türkiye’ye örnek” olarak nitelediği projenin bir benzerini Bursa’da hayata geçirebileceklerini söyledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele’ye bağlı Aytepe’de hayata geçirilen, aynı anda 208 kız ve 320 erkek öğrencinin kamp yapabildiği, içinde 110 adet bungalov ev, mescit, yemekhaneler ile okçuluk, matrak, paintball, macera, yürüyüş ve spor sahaları olmak üzere 6 ayrı spor parkuru bulunan Diriliş Kamp Merkezi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ağırladı. Kar yağışı nedeniyle beyaz örtüyle kaplı olan kamp alanını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte gezen Başkan Aktaş, kamp alanını Türkiye’ye örnek bir proje alarak niteledi.
Öğrencilerin konaklama alanlarını, mescit ve yemekhaneyi bunun yanında kar altındaki spor alanlarını da gezen Başkan Aktaş, “Bana göre Türkiye’ye örnek bir proje. Açıkçası Türkiye’nin dördüncü büyük ili, 3 milyon nüfusu ile genç nüfusu ile Bursa bu ve benzeri projeleri ziyadesiyle hak ediyor. Burada bütün detaylar düşünülmüş. Çocukların yatma kalkma yerlerinden tutun da yemek yeme, dinlenme ve sosyal aktivitelere kadar her türlü detaylar düşünülmüş. Beraberinde çocukların sosyal aktivitelerini çok farklı konularda icra edebilecekleri alanlar oluşturulmuş. Belediye Başkanımız ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Bu tip yerleri yapmanın önemli bir konu olduğunu ancak işletme boyutunun çok daha önemli olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu işi ancak gönüllüler yapabilir. Ben burada çok heyecanlı bir ekip gördüm. Belediye Başkanımızla aynı heyecanı taşıyan bir ekip gördüm. Etkilenmemek mümkün değil. Amerika’yı keşfetmeye gerek yok. Bana göre güzel örnekleri alıp, uygulamak lazım. Kocaeli’de bu güzel örnek var. Birçok ilimizde hatta ilçemizde aynı projeyi gerçekleştirilebilir diye düşünüyorum. İnşallah buradan aldığımız örnekle ki en yakın zamanda ekibimizle inceleyip, benzeri bir uygulamayı Bursa formatıyla inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Bu güzel projeyi Kocaeli’ye ve ülkemize kazandıranlara, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.