SON DAKİKA
Hava Durumu

'Al gülüm, ver gülüm'e Sayıştay DUR dedi!

Eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın SGK’ya olan 190 milyon TL’lik borcunu “arsalarla” ödemesine Sayıştay itiraz etti. Arsaların değerini

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2013 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2013 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Al gülüm, ver gülüm'e Sayıştay DUR dedi!
Eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın SGK’ya olan 190 milyon TL’lik borcunu “arsalarla” ödemesine Sayıştay itiraz etti. Arsaların değerini yetersiz bulan Sayıştay, Çağlar’ın arsaları kullanmasını da eleştirdi.

İnterbank'ın eski sahibi Cavit Çağlar'ın, "sihirli arsası" Sayıştay Başkanlığı'na takıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 2012 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçileri, Çağlar'ın 190milyon liralık prim borcuna karşılık SGK'ya devrettiği arsalara karşı çıktı. Arsaların değerini düşük bulan Sayıştay, devir teslimden sonra arsaların halen Çağlar'ın kullanımında bulunulmasını da eleştirdi.

ARSA İLE BORÇ ÖDEMİŞ

Sayıştay Başkanlığı'nın SGK'nın 2012 yılı hesaplarıyla ilgili hazırladığı raporda, Cavit Çağlar'ın kuruma olan prim borçlarını arsa ile ödemesi de ayrıntılı şekilde eleştirildi. Raporda, Çağlar'ın kuruma olan prim borcuna karşılık Bursa Nilüfer, Yıldırım ve Kestel ilçelerinde bulunan toplam 40 adet taşınması SGK'ya devrettiği vurgulandı. Raporda, söz konusu 40 taşınmazın mülkünün 17 Aralık 2012 tarihinde kuruma teslim edildiği kaydedildi.

ÇAĞLAR KULLANIYOR

Raporda, yaklaşık 190 milyon liralık prim borcu karşılığında SGK'ya devredilen arsaların, Çağlar'ın kullanımında bulunması da eleştiri konusu yapıldı. Raporda, arsaların SGK tarafından teslim alınmasına rağmen Çağlar tarafından kullanıldığı belirtilerek, bu durumun mevzuata da aykırı olduğu vurgulandı. Raporda, arsaların üzerinde çağlar'ın fabrikalarının bulunduğu belirtilerek, dolaysıyla teslim alınan arsaların satılmasının da fiili olarak söz konusu olmadığı kaydedildi. Raporda, "SGK'ya teslim edilen arsalar gruba ait A ve B firmaları tarafından bedelsiz olarak kullanılmaya devam edilmektedir" dendi.

TMSF'YE DE VERMİŞTİ

Taraf, Sayıştay Başkanlığı'na bağlı denetçiler tarafından eleştirilen arsa ile borç ödeme uygulamasını geçmişte gündeme getirmişti. Çağlar, TMSF'ye olan yaklaşık 440 milyon dolarlık borcunu da arsa ile ödemiş ve bu durum kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı. Çağlar, SGK'ya olan 190 milyon liralık prim borcunu da arsa ile ödemişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.