SON DAKİKA
Hava Durumu

Al ödülü, ver koltuğu

ATUDER’in Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’a verdiği ödülün sırrı anlaşıldı. Aşkın’ın, kendisine

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Al ödülü, ver koltuğu
ATUDER’in Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’a verdiği ödülün sırrı anlaşıldı. Aşkın’ın, kendisine ödül veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’in kardeşi Doç Dr. Soner Cander’in Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi olmasını sağladığı iddia ediliyor.
 

 

 

Acil Tıp Uzmanları Derneği ATUDER’in psikiyatri uzmanı Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’a neden ödül verdiğini, daha da önemlisi üyelerinin çoğunluğu FETÖ’cü olan bu derneğin ödülünü Aşkın’ın neden kabul ettiğini 6 Eylül 2016 Salı günü yayınlanan gazetemizde sorgulamıştık. ATUDER’in yöneticilerinin büyük bir kısmı FETÖ’cü olduğu için görevden uzaklaştırılarak gözaltına alındı. ATUDER, hizmet alanıyla ilgili bir uzmanlığı bulunmayan Aşkın’a neden ödül vermişti. Aşkın’ın özgeçmişi okunduğunda, ATUDER başkanı ile yollarının yeni kesişmediği ortaya çıkıyor. Başkan Prof. Dr. Başar Cander ile Aşkın, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde birlikte yıllarca görev yapmıştı. İddialar, bu tanışıklığın hatırının sadece ATUDER’in verdiği ödülle bitmediği yönünde. “ATUDER Başkanının kardeşi Doç. Dr. Soner Cander Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliğine, Genel Sekreter Rüstem Aşkın’ın desteği ile mi atandı?” sorusu akıllara geliyor.
CANDER VE AŞKIN NE ZAMANDIR TANIŞIYOR?
Acil Tıp Uzmanları Derneği ATUDER’in Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, 2008 yılından beri dernek başkanlığı yapıyor. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Başar Cander, asistanlığa başladığı 1995-1998 yılları arasında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde idi. Cander, 2003 yılında Yardımcı Doçent ve 2006 yılında Doçent Doktor olarak yine Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaptı. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da Bursa’ya gelmeden evvel 1992- 2011 yılları arasında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapmaktaydı. Aşkın ve Cander sadece meslektaş değil, 22 yıldır da arkadaşlar.
OLMAYAN HİZMETE ÖDÜL VERİLDİ
ATUDER, acil tıp uzmanlarına her yıl hizmetlerinden dolayı ya da katıldıkları yarışmadaki başarıları için ödül veriyor. Prof. Dr. Rüstem Aşkın da 2015 yılı Nisan ayında düzenlenen törenle ödüle layık görüldü. Ancak Aşkın’ın uzmanlık alanı psikiyatri, yani acil servisle en az ilgisi bulunan bölümlerden biri. Aşkın’a mesleki ödül verilemedi ancak “yılın yöneticisi” ödülü verildi. Aşkın o dönemde Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri görevine atanalı henüz birkaç ay olmuştu, yani bu görevinde ödüle değer bir icraata yetecek zaman yoktu. Bir önceki görevi ise o zamanki adıyla Şevket Yılmaz Hastanesi olan Yüksek İhtisas Hastanesi yöneticiliği idi. Ancak bu hastanenin de acil servisinin hali Aşkın döneminde içler acısıydı. ATUDER’in Aşkın’a hangi hizmetten dolayı ödül verdiği akılları karıştırdı.
KARDEŞ CANDER’İN BAŞHEKİM OLMASI SADECE TESADÜF MÜ?
ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’in kardeşi Doç. Dr. Soner Cander, Ağustos 2016 tarihinde Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinde Hastane Yöneticisi yani Başhekim olarak çalışmaya başladı. Soner Cander daha evvel aynı hastanede Endokrinolog olarak çalışmıştı. 2016 yılı başında Doçent kadrosuyla Uludağ Üniversitesine geçiş yapan Cander geçtiğimiz ay Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine başhekim olarak atandı. Yönetici atamalarında işleyen prosedür ise şöyle; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri çalışmak istediği kişiyi Sağlık Bakanlığına öneriyor ve ataması yapıldığında da sözleşmesi genel sekreter tarafından imzalanıyor. Cander’i bu görev için seçen ve sözleşmesini imzalayan da ağabeyi Prof. Dr. Başar Cander’in ödül verdiği Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.