SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş ile yola devam!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı merakla beklenirken, AK Parti’nin bugün yapacağ

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alinur Aktaş ile yola devam!
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı merakla beklenirken, AK Parti’nin bugün yapacağı aday tanıtım toplantısı öncesinde Alinur Aktaş’ın adaylığı netlik kazandı.
AK Parti İl Başkanlığı tarafından il ve ilçelerdeki yöneticilere "Değerli yöneticilerimiz Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanımızın yapacağı aday tanıtım toplantısına katılım sağlanacaktır. Bursa Adayımız Alinur Aktaş da orada ilan edilecektir. Hayırlı olsun" mesajı gönderildi.

AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday tanıtım toplantısı, bugün saat 14.00'te İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 2019 Mahalli İdareler Seçimi için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de adaylığı netleşen isimler açıklanırken yaklaşık 40 kadar yerdeki adayların açıklanması bekleniyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı aday tanıtım toplantısına katılacak. İlçe başkan adaylarının da Aktaş'la yapılacak istişarelerin ardından belirleneceği öğrenildi.
KAMUOYU YOKLAMALARI AKTAŞ’I İŞARET ETTİ
Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından ilk kez elektronik ortamda temayül yoklaması yapıldı. AK Parti'de 145 bin teşkilat mensubu 81 ilde elektronik ortamda oy kullandı. Oylamanın sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Bursa'daki temayül yoklaması ve yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Ak Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Alinur Aktaş olmasına karar verildi. AK Parti'de 5 Kasım'da başlayan aday adaylığı süreci, 16 Kasım'da son buldu. 7 bin 180 kişi yerel seçimlerde aday olmak için başvurdu.
40 CİVARINDA İLİN BELEDİYE ADAYI BELLİ OLACAK
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Alinur Aktaş'ın bugün 14:00'te Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantıda hazır bulunacağı, Aktaş'a kararın önceki gün öğle saatlerinde tebliğ edildiği öğrenildi.
“ADAY OLARAK YERİMİZİ ALMIŞ OLACAĞIZ”
Öte yandan Ak Parti İl Başkanlığı tarafından il ve ilçelerdeki yöneticilere "Değerli yöneticilerimiz Haliç Kongre merkezinde Cumhurbaşkanımızın yapacağı aday tanıtım toplantısına katılım sağlanacaktır. Bursa Adayımız Alinur Aktaş da orada ilan edilecektir. Hayırlı olsun" mesajı gönderildiği belirtildi. Adaylığı kesinleştikten sonra ilk kez kamera karşısına geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da; " Haliç Kongre Kültür Merkezi'nde bununla alakalı bir tören gerçekleştirilecek. Son anda bir aksilik olmazsa biz orada yerimizi alacağız. Ben daha sonra detaylı açıklamayı yapacağım için şimdilik bu kadarı ile yetinelim. Allah ömür verdiyse, herhangi bir aksilik olmazsa inşallah AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak orada yerimizi almış olacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
MİLYONLARCA LİRALIK TASARRUF
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen yıl yapılan seçimle başkanlık koltuğuna oturan Alinur Aktaş, görevine ciddi tasarruf politikaları ile başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin mali problemlerini aşmak için işe önce zarar eden kuruluşlardan başlayan Başkan Aktaş, Burulaş bünyesinde faaliyet gösteren ve yıllık 11 milyon 250 bin TL zarar eden havacılık şirketinin faaliyetine son verdi. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi önemli bir zarardan kurtulurken, uçakların satışı ile 24 milyon 400 bin TL nakit girdisi sağlandı. Yine Burulaş bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BUDO’nun atıl halde duran Akşemseddin ve Hamdi Karahasan Gemilerini 1 milyon 300 bin TL’ye satan Büyükşehir Belediyesi, fazlalık olan Emir Sultan Gemisinin satışından da 21 milyon 600 bin TL gelir sağladı. Bu gemilerde görevli personelin çıkarılmasıyla da yıllık 4 milyon 200 bin TL’lik bir rakam belediyenin kasasında kaldı.  Burulaş bünyesindeki tasarruflar kapsamında atıl haldeki binek araç, iş makinesi ve kamyonet gibi araçların satışından da 2 milyon 900 bin TL’lik nakit girdisi sağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın tasarruf kalemlerindeki önemli başka bir adımı da makam araçlarına yönelik oldu. Makam araçlarının daha verimli kullanılması yönündeki uygulamalar kapsamında BUSKİ’deki 26 araç iade edildi, 53 araç da şoförsüze çevrildi. Böylelikle ilk 8 ayda 6 milyon 523 bin TL tasarruf sağlandı. Tasarruf kalemlerinde başı çeken şirketlerden biri de BURFAŞ oldu. Başkan Aktaş, göreve başladığında 42 milyon TL’den fazla borç yükü bulunan BURFAŞ’ın borcu 31 milyon TL’ye düştü. Zarar eden 23 tesisin açık artırma usulü ihale edilmesiyle yıllık 5 milyon TL kira getirisi sağlandı
AKTAŞ’IN BAŞARILAR DOLU KARİYERİ
1970 yılında İnegöl’de dünyaya gelen Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise eğitimlerini doğmuş olduğu İnegöl'de, lisans eğitimini ise Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı.   İyi derecek İngilizce ve Arapça bilen Aktaş,  Mali müşavir ve Serbest Muhasebeci olarak da görev yaptı. Uzun yıllar İnegöl'de mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapan ve İnegöl AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen seçimlerde de halk oylaması ile İnegöl Belediye Başkanı oldu. İnegöl Belediyesi’nde birçok başarılı projelere imza atan Alinur Aktaş kısa zamanda İnegöl halkının gönlünü kazandı.  Aktaş, nüfus çokluğunu dikkate alarak yerleşim alanı dışında 150 bin nüfuslu Yeni İnegöl'ün temellerini oluşturdu. Alinur Aktaş' İnegöl'de;   Kent Müzesi, Turizm Merkezi Umuteli, Modef Fuarları, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Mobilya İhtisas OSB Projeleri Dev arıtma tesisi projesi, Yenilenen Oylat Doğa Sporları, Kapalı Semt Pazarı Yeşil Enerji ve projeleri ile bölgeye değer katarken ufak dokunuşlarla da İnegöl’ün çehresini değiştirdi.  Alinur Aktaş, 2 Kasım 2017 tarihinde ise Bursa Büyükşehir Belediye yeni Başkanı oldu. Aktaş İnegöl Belediyesi'ne verdiği hizmetlerden dolayı farklı organizasyonlarda; Yılın Belediye Başkanı, Yılın İlçe Belediye Başkanı, Mobilya sektöründeki desteğinden dolayı "Kente Değer Katan Markalar, Yılın Alkışı Hak Eden Belediye Başkanı, Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödüllerinin yanı sıra Sosyal Hizmet, Bütçe Yönetimi ve Performansı gibi alanlarda da birçok ödüle laik görüldü.

::::::::::::::::

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.