SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe, 'engelli dostu başkan' ilan edildi

Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şubesi yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ‘engelli dostu belediye başkanı’

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe, 'engelli dostu başkan' ilan edildi
Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şubesi yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ‘engelli dostu belediye başkanı’ ilan etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarete Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve meclis üyeleri de katıldı. Sakatlar Dernek Başkanı Emrullah Akçay, Orhangazi’de engelli sayısının 1680 olduğunu söyleyerek, yaklaşık 1200 engelli ailesinin evde bakım maaşı aldığını bildirdi. “Sakatlar Derneği ve Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin uyumlu ve ortaklaşa çalışmaları neticesinde Orhangazi’de engellilerin bütün talepleri karşılanmaktadır” diyen Akçay, “Erişilebilir ve ulaşılabilir bir Orhangazi de yaşamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olan alt ve üst geçitlerin engelliler için dizayn edilmesini istiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, büyükşehir olarak engellilere her zaman yardımcı olduklarını söyledi. Bursa’yı her yönüyle marka kent yapmak için çalıştıklarını belirten Altepe, engellilerin de rahat yaşayabilecekleri şekilde alt ve üst yapıda gerekli adımların atılacağını söyledi. Altepe, “Orhangazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve yıllardır güzel çalışmalara imza atan Engelliler Koordinasyon Merkezi ile ve Sakatlar Derneği’nin uyumlu çalışmasının Bursa’daki engellilerin örnek aldığı güzel çalışmalardır” dedi. Yönetim kararı ile Altepe’yi ‘engelli dostu belediye başkanı’ seçtiklerini söyleyen Akçay, Altepe’ye plaket verdi. Orhangazi’deki engellilerin ihtiyaçlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye aracılığıyla ilçeye 5 adet akülü tekerlekli sandalye gönderilmesi talimatını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.