SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe için yolun sonu mu?

Türkiye gündemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından devam etmesi beklenen yerel yönetimlerdeki de

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe için yolun sonu mu?
Türkiye gündemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından devam etmesi beklenen yerel yönetimlerdeki değişime kilitlenirken, Bursa kamuoyu da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifa edip etmeyeceğini tartışıyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10-11 Ekim’de yapacağı Sırbistan ziyareti heyetinden Recep Altepe’nin çıkarıldığı bilgisi, yaşanan karmaşayı da gözler önüne serdi.

Son bir haftadır Türkiye kamuoyu gündeminin ilk sırasını istifa edecek ya da görevden alınacak belediye başkanları oluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifalarının ardından gözler metal yorgunluğu görülen diğer belediye başkanlarına çevrilirken, Bursa’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için nefesler tutulmuş durumda.

KANAL D HABER FİTİLİ ATEŞLEDİ

Kanal D'nin önceki gün yayımlanan ana haber bülteninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddiası gündem bomba gibi düştü. Haberin sosyal medyada bir anda ana gündem olması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sosyal medya hesabından istifasının istendiği yönündeki iddiaları yalanladı.

ALTEPE YALANLADI AMA…

İstifa iddialarını resmi Twitter hesabından yalanlayan Başkan Recep Altepe, "Bazı basın-yayın organlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın istifamı istediği yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberler şahsıma yönelik algı oluşturmak için yapılan maksatlı ve yalan haberlerdir" dedi. Ancak, Ankara’dan üst üste yapılan açıklamalar, durumun net olmadığını gözler önüne serdi.

İDDİALAR ARDI ARDINA GELDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilgili iddialar Kanal D Haber’le sınırlı kalmadı. Hükümete çok yakın olduğu bilinen gazeteci Cem Küçük, sosyal medya hesabından Altepe’nin istifa edeceğini yazdı. Küçük, “Bursa Belediye Başkanı gidiyor” mesajını yayımladı. CHP Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş da Altepe’nin gideceğine yönelik iddialarını sosyal medya hesabından paylaştı. Altepe, sadece Bursa’nın değil tüm ülkenin gündemine oturdu.

ERDOĞAN: “OLMAYACAK DİYE BİRŞEY YOK”

Belediye başkanlarıyla ilgili tartışmalar önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek özelinde sorulan soruya Erdoğan, “Bugün için böyle bir şey yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez” dedi. Habertürk TV’nin canlı yayınına çıkan AK Parti Sözcüsü Ünal da bir açıklama yaptı. Ünal, belediye başkanlarının istifalarının istenip istenmediği tartışmalarıyla ilgili olarak, "Şu anda genel merkezin herhangi bir belediye başkanından istifa talebi olmadı ama bundan sonra böyle bir durum söz konusu olmayacak anlamına gelmez" dedi. Ünal, “Belediyelerimizle ilgili de yerel yönetimler başkanlığımızın bizzat, belediye başkanlarımızın kendilerinin talep ettiği, "kendi performanslarınızı bizimle paylaşın" dedik. Borçlarından, ihtiyaç ve taleplerinden seçim öncesi vaatlerine kadar, bunların ne kadarını gerçekleştirmiş, gerçekleştirmemiş, bunlar düzenli olarak zaten yerel yönetimler başkanlığımız ile paylaşılıyor. Sorun yaşamak istemiyoruz. Başarısızlığa asla tahammülümüz olamaz. Bu çerçevede yaptığımız değerlendirmelerle de belediye başkanlarımızla görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTEPE İDDİALARI UZUN ZAMANDIR VAR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilgili sıkıntılar ve istifa edebileceği yönündeki söylemler uzun süredir dillendiriliyordu. Özellikle Bursa’daki düşük performans, belediyenin borçlanması, FETÖ mücadelesi gibi konularda başarısız olduğu bilinen Altepe için uzun zamandır zaten görevden alınacağı yönünde iddialar sık sık gündeme geliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yerel yönetimleri gözden geçireceğiz” açıklamalarının ardından İstanbul’da Topbaş’ın istifa etmesi, belediyelerde yapılacak değişimin de habercisi oldu.

DİRENECEKLER İDDİASI

Tüm bu baş döndüren trafik içerisinde istifalarının istendiği ileri sürülen Ankara, Bursa ve Balıkesir Belediye başkanlarının istifaya yanaşmadıkları da ileri sürüldü. Hatta iddialar arasında bu üç ismin birlikte hareket ederek direnme kararı aldıkları ileri sürüldü. Yine Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un gizlice Bursa’ya gelerek Altepe ile durum değerlendirmesi yaptığı da ileri sürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.