SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe vuruşarak çekiliyor

Darbe kalkışmasının ardından bugün emekliliğini isteyerek ayrılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın ardından bugün de AR-G

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe vuruşarak çekiliyor
Darbe kalkışmasının ardından bugün emekliliğini isteyerek ayrılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın ardından bugün de AR-GE Müdürü Aslan Sevi ile Makine İkmal ve Bakım Onarım Şube Müdürü Üzeyir Erçik görevden alındı. Avşar, Sevi ve Erçik'le yolların ayrılmasına dair "FETÖ ilişkileri gündeme getirilmezken, Başkan Altepe gündem değiştirmek için 3 ismi daha ihanetle ilişkileri olmadığı halde görevden aldı.

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi içinde paralel yapının kadrolaşmasına 3 yıldır sessiz kalan Başkan Recep Altepe, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından telaşla hareket geçti. Bugün FETÖ'cü genel sekreter Seyfettin Avşar'ın emekliliğini isteyerek görevden ayrıldığı bilgisi gelmişti. Altepe, akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesinden 6 kişinin görevden alındığını duyurdu.

ALTEPE'NİN KAFASI KARIŞIK

"6 görevden alma" olarak servis edilen ilk bilgi ile yarım saat sonra servis edilen bilgi arasında listelerde isim farkı olduğu dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesinden 20:29'da servis edilen bilgi şu içerikteydi: "Büyükşehir Belediyesi’nde Ar-Ge Şube Müdürü Aslan Sevi, Makine İkmal ve Bakım Onarım Şube Müdürü Üzeyir Erçik, Makine İşletme Şube Müdür Vekili Tayfun Güngör, Sosyal İşler Şube Müdür Vekili Şahin Arat, Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak ve Genel Sekreter Özel Kalemi Teknisyen Ahmet Cevher görevlerinden alındı."

Yarım saat sonra gelen listede ise, "6 görevden alma" üst yazısı olduğu halde Ahmet Cevher'in ismi yer almıyordu.

ALTEPE KİMLERE BEDEL ÖDETİYOR?

Paralelci Avşar'ın AR-GE gibi önemli bir birime müdür olarak Aslan Sevi'yi getirmesine ilişkin FETÖ bağlantılarını Bursa Şehir Gazetesi olarak yazmıştık. Yayınlarımızda gündeme getirdiğimiz belgeleri yok sayan Altepe, Aslan Sevi'yi bugün görevden aldı. Büyükşehir Belediyesince önce 6 ardından 5 kişinin görevden alındığı duyuruldu. Görevden almalar konusunda herhangi bir sebep bildirilmedi. Avşar'ın emekliliğini istemesinin ardından, Aslan Sevi'nin ve Üzeyir Erçik'in FETÖ bağlantıları nedeniyle görevden alındığı biliniyor. Ancak sebebin bu olduğu saklanmak istenircesine milli görüş tabanından gelen Şahin Arat ve Hüseyin Toprak ile sosyal demokrat Tayfun Güngör de görevden alındı. Böylece bu isimlerle, görevden almanın FETÖ nedeniyle olmadığı izlenimi uardırmak istendi.

KİMLER GÖREVE GETİRİLDİ?

Öte yandan Ar-Ge Şube Müdürlüğüne Feridun Tarım, Makine İkmal ve Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne Ahmet Beşiktepe, Makine İşletme Şube Müdür Vekilliğine İbrahim Özışık, Sosyal İşler Şube Müdür Vekilliğine İbrahim Kahraman, Huzurevi Şube Müdürlüğüne Murat Yetişiroğulları getirildi.
Emekliliğini isteyen Genel Sekreter Seyfettin Avşar’ın yerine ise Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa altın vekalet edecek.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.