SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe, 'Yol kusursuz' dedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dobruca-İnkaya bağlantı yolunda meydana

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2014 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2014 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe, 'Yol kusursuz' dedi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dobruca-İnkaya bağlantı yolunda meydana gelen kazalarla ilgili trafik raporlarında ‘yüzde 100’ sürücü hatası tespit edildiğini söyledi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve temmuz ayında ulaşıma açılan Dobruca Caddesi - İnkaya bağlantı yolunda meydana gelen kazalarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Adı üstünde dağ yolu ve bağlantı yoludur. Bunu yapanlar uzman kuruluşlar ve projeleri de normal standartlara göre yapılmıştır. Bu yolun yapılmasında herhangi bir sıkıntı yok. Burada yapılan geniş ve kaliteli bir yol var. Buradaki ikaz tabelaları var” dedi.
Hazırlanan trafik raporlarına göre kazalarda yüzde 100 sürücü hatası olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Her gün BURULAŞ’ın şoförleri çok daha dik ve meyilli yollar olan Piremir'de, Tahtakale'de, Pınarbaşın'da, Maksem'de ve diğer bölgelerde belediye otobüsleri ile devamlı bu yollardan inip çıkıyor. Herhangi bir kaza meydana gelmiyor. Çünkü bizim araç şoförlerimiz rastgele seçilmiyor. Her biri ayrı ayrı testlerden geçiriliyor. Düz yolda araç kullanmakla dağ yolunda araç kullanmak aynı değil. Uludağ’dan 34 kilometre yol gelen araç şoförleri son bir kilometreye gelince rahatlıyor ve yeni yapılan geniş yolda kendilerini salıyorlar. Geçen gün kaza yapan araç, önündeki aracı geçmek isterken devrilmiş. Frenleri tamamen ısınmış olan aracı fren yükü ile durdurmaya kalkınca böyle kazalar meydana gelir" diye konuştu.
Şoför hatalarına vurgu yapan Başkan Altepe, "Türkiye’nin her yerinde şehir levhalarını görürsünüz. Bütün dik yokuşlarda otobüs şoförleri için 'yokuşu çıktığın vites ile in' ve 'inerken vites değiştirme' diye ikaz levhaları bulunmaktadır. Hangi vites ile çıktıysanız o vites ile inmeniz gerekiyor. Vites değiştirmemeniz gerekiyor. Her gün oradan tomruk kamyonları da geçiyor. Diğer araçlar da geçiyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.