SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe'den Bursaspor kampına sürpriz ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Spor Toto Süper Lig takımlarından Bursaspor'u kamp yaptığı Kartepe'de ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2014 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe'den Bursaspor kampına sürpriz ziyaret
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Spor Toto Süper Lig takımlarından Bursaspor'u kamp yaptığı Kartepe'de ziyaret etti.

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ile kampı ziyaret eden Altepe, Bursaspor TV'nin canlı yayınına da katıldı. Altepe, burada yaptığı konuşmada, Kartepe'nin futbolcuların hazırlanması için uygun bir yer olduğunu, Uludağ'ın da yeni projelerle bu amaca hizmet edebileceğini söyledi.

Bursa'da bulunan Uludağ'ın, Kartepe gibi bir spor kamp merkezi olabilmesi için futbol sahalarının oluşturulacağını ve bunların işletmesini Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını belirten Altepe, şöyle konuştu:

"Bin 600 metre yükseklikte güzel bir mevki. Hava güzel, kamp için gerçekten güzel bir bölge. Hem Bursa’ya yakın. Şehir merkezi ile 10-15 derece sıcaklık farkı var. Enerji, kondisyon depolanacak bir yer. İnşallah bu ortamda hazırlanan sporcularımız lige de iyi bir başlangıç yaparlar. Önümüzde Chikhura Sachkhere maçı var. İnşallah iyi bir sonuç alacağız. Yeni bir sezon heyecan ve yeni bir umut. İnşallah güzel bir başlangıç olur. Taraftarıyla da buluşacak Bursaspor. Şu anda burası Uludağ ile hava olarak aynı. Uludağ’da bin 600 rakımlı Sarı Alan, Kirazlıyayla gibi yerlerimiz var. bin 700 rakımlı Çobankaya ve bin 800 rakımlı oteller bölgelerimiz var. Biz oteller bölgesinde projeler hazırlıyoruz. Bu projeler bittiğinde sahalarımızı yapacağız. Eskiden 1970’li yıllarda birçok kulüp Uludağ’a geliyor ve kamp yapıyorlardı. Ama sahamız olmadığı için genelde kros çalışmaları yapılıyordu. Topla idman yapılamıyordu. Hala bu sıkıntı devam ediyor."

Altepe, Bursaspor'un yeni stadyumu sayesinde dünyada önemli bir prestij elde edeceğinin altını çizerek, "İnşallah Recep başkanla bir istikrar yakalanmış oluyor. Mevcut ödemeleri yapmaya çalışacak. Bizler de nasıl destek oluruz ona bakacağız. 2-3 aylık süreç atlatılırsa daha rahat olacağız. Önümüzdeki dönemde rakipler düşünsün. Bizler bu yatırımları yaptıktan sonra Avrupa’da korkulan bir takım yaratmak boynumuzun borcu" diye konuştu.

Stadyum çatısının da Avrupa'ya örnek olacak şekilde yapıldığını ifade eden Altepe şunları söyledi:

"Üç gün önce hak ediş geldi. 2 trilyon liralık parayı hemen yatırdık. Stadyumun çatısı yükseldi. Montajları yapılacak. Bursa çok büyük camia. Herkes üzerine düşeni yapsa çok küçük bir miktar hareket etse Bursaspor Türkiye’nin en popüler takımı olur. Bu stadyum Avrupa’da pek yok. Berlin Olimpiyat Stadı'nın çatısı çok hoşumuza gitti. Şaşırdık. 'Bu çatı nasıl ayakta duruyor' demiştik. Şimdi bizimki daha estetik oldu. Biz 'kaça mal olursa olsun bu çatıyı yapalım' dedik. Bizim stadyumun çatısında kolon da yok. Tamamen uçan çatı. Berlin'deki çatı 13 yıldır bir zarar görmemiş. Daha gelişmiş bir teknoloji ile çalışıyoruz. Bursa tarihinde yapılan en büyük bir yapı. Anıtsal. Prestij. Demir yığını bir çatımız yok. Dünyada parmakla sayılacak böyle stadyum var. Bursaspor bunları yaptığımız takdirde Avrupa'da ve dünyada iyi yerlere gelecek. Bir kentin kendisine yapabileceği en kolay reklam futbol. Dünyanın ortak dili futbol. Tüm planlarımız 2014 yılı sonunda yeni stadyumu bitirmeyi hedefliyoruz."

Geçen sezon takım yönetimine çok baskı yapıldığını anımsatan Altepe, Bursaspor'un transfer için rahat bir ortama ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Altepe, şunları söyledi:

"Sonuçta Bursaspor’un bir kadrosu var. Altyapıdan gelen sporcuları var. Rastgele eleman almamak lazım. Aceleci olmamak lazım. Üç transfer de iyi. Hepsi değerli sporcular. En azından bilinen sporcular. Bangura'yı kimse tanımıyordu. Neden bu kadar çok para verildi? Bilinen oyuncuların ne sonuçlar vereceği belli. 10 tane oyuncu almaya gerek yok. Bu dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Hedefler doğrultusunda adım adım ilerlemek gerekiyor. Önce Türkiye'de şampiyonluğa oynayan ardından Avrupa'da dereceler alan bir Bursaspor yaratmak lazım. Yavaş yavaş ben bu sistemin iyi işleyeceğine inanıyorum. Bu sezonda iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum."

-"İnşallah sezona iyi bir başlangıç olacak"-

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmalarıyla ilgili şöyle konuştu:

"İnşallah sezona iyi bir başlangıç olacak. Önümüzde Avrupa maçı var. Bunu bir görelim. Liglerin başlamasına zaman var. Acele etmeyelim. Geçtiğimiz sezon ikinci yarıda transfer yapılmıştı. Şu anda altyapıdan oyuncularımız var. Şampiyon kadrodan sporcularımız var. Bursa için en güzelini yapmaya çalışacağız. 9 günlük kampın sonunda çarşamba dönüp perşembe günü maçımızı oynayacağız. Çocuklarımızda istek, arzu var. İnşallah onların bu çalışmaları neticesinde başarı gelir. Tabi bununla bitmiyor. Ağustosta lig maçları başlayacak. Çalışmalar devam edecek. Ben hocamıza, futbolcularımıza çok güveniyorum. Farklı bir sezon olmasını ümit ediyorum. Taraftarlarımız da çok önemli. Onları hep yanımızda olmalarını istedik. Geçen dönem birtakım sıkıtılar yaşandı. İnşallah bundan sonra bunları yaşamayız. Kimse bu cezaları istemiyor. Bursaspor'un kaybı söz konusu. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız yanımızdalar. İnşallah bu sinerji Bursa'ya ve camiamıza çok büyük etki edecek. Her şeyin güzel olmasını herkes istiyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.