SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe'den direniş iması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen isimlerden biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, katıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe'den direniş iması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen isimlerden biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, katıldığı bir açılış programında istifaya direnecek iddialarını güçlendiren açıklamalar yaptı. “Hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz” diyen Altepe’nin direnmesi durumunda İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınacağı iddia edildi.

Türkiye kamuoyunda istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili gündem sıcaklığını koruyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den henüz istifa gelmezken, Başkent’te konuşulan iddiaları hükümete yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi kaleme aldı.

ERDOĞAN MYK’DA SÖYLEDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili gelişmeleri köşesine alan Selvi, “…Gökçek ve AK Parti açısından zor bir süreç yaşanıyor. Gökçek, görevi bırakması yönündeki telkinlere karşı direniyordu. ‘Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım? Yolsuzluğum mu var, FETÖ’cü müyüm, neden istifa edeceğim’ diye itiraz ediyordu.10 gün içinde görevini bırakması yönündeki talepler karşısında, ‘İstifa etmeyeceğim, beni görevden alsınlar’ diye karşılık veriyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığı üzerine son günlerde bir yumuşama belirtisi seziliyordu. Hafta sonu ise istifa edeceği haberleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında, ‘Melih Bey’le son bir kez daha konuştum. Gereğini yapacak’ demişti. AK Parti bu işi suhuletle çözmek istiyor. Ama kolay bir iş değil. Ancak Erdoğan bu konuda kararlı, geri vitesi yok. ‘Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yapacağız’ diyor.” İfadelerini kullandı.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

İstifası istenen belediye başkanlarının direnişe geçmesi durumunda atılacak adımlarla ilgili AK Parti’nin yol haritasını belirlediğini yazan Selvi, “…Buna göre direnen başkanlar için ikna çabaları son ana kadar sürdürülecek ancak bu mümkün olmadığı takdirde ihraç yoluna gidilmeyecek. İhraç edildiği zaman belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü için bu yol tercih edilmedi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması yöntemi benimsendi. Eğer bu hafta içinde Gökçek’in istifası netleşirse sırada Balıkesir ve Bursa Belediye Başkanları var. Erdoğan, MYK toplantısında bu sürecin uzamasının partiye zarar vereceğini belirterek kasım ayına kadar sonuçlandırılmasını istedi” ifadelerini kullandı.

ALTEPE’NİN UMURSAMAZ TAVRI

Ankara’da bunlar yaşanırken Bursa’da da gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan heyetinden çıkardığı ve dönüş yolunda sorunlu olduğunu açıkladığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, o günden beri sessizliğini koruyor. Umursamaz bir tavır içine giren Altepe, sanki böyle bir gündem yokmuş gibi açılıştan açılışa, etkinlikten etkinliğe katılıyor.

AÇILIŞTA İMALI KONUŞMA

Bursa ve hatta Türkiye genelinde yaşananlarla ilgili ne diyeceği merak edilen Altepe, konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, dün katıldığı programdaki konuşması ise istifaya direneceği yorumlarını beraberinde getirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilyayla Havuzlu Sokak Camii’ne kazandırılan ek hizmet binası, tuvaletler, abdest alma yerleri ve çevre düzenlemesinin açılışını yapan Altepe, ilginç açıklamalara imza attı.  Bir yandan şehre vizyon katacak makro projelerle uğraşırken, diğer taraftan da vatandaşların dertlerine ilaç, yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, mahallelerin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için uğraştıklarını vurguladı.

“SİZ DESTEKLEDİĞİNİZ MÜDDETÇE…”

Duyanları şaşkına çeviren cümleleri peş peşe sıralayan Altepe, “Önemli olan halkımızın mutluluğu. Yeşilyayla, Maltepe ne istiyor, bunlar önemli. Ben 48 yıldır seçimlere katılıyorum. Bunun 40 yılına ise yönetici olarak katıldım. Mahalle mahalle, sokak sokak Yıldırım’ı geziyoruz. Onun için bu mahallelerde ne eksik bizi yakından ilgilendiriyor. Bu işler çok büyük rakam tutmayan işler, ama birilerinin ilgilenmesi gerekli. Hizmet için buradayız. Sizler bizi hizmet için seçtiniz. Bizler de hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Sizler desteklediğiniz müddetçe, bizler de burada olduğumuz müddetçe bu hizmetler devam edecek. Destek sizden hizmet bizden” dedi.

KAMUOYUNDA ‘DİRENECEK’ ALGISI

Altepe’nin günlerdir sürdürdüğü umursamaz tavrı ve sessizliğinin ardından dün bir açılışta bu cümleleri kullanması kamuoyunda direnecek iddialarını da beraberinde getirdi. Altepe, geçen hafta Ankara’da gerçekleştirilen “AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”na da katılmamış, Bursa’da kalmıştı. Altepe, ertesi gün ise kendisi gibi istifası istenen ve direneceği ileri sürülen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’la birlikte Marmara Belediyeler Birliği toplantısına katılmıştı. Uğur ve Altepe’nin sık sık bir araya gelerek, birlikte hareket ettikleri de ileri sürülüyor. Kamuoyu önümüzdeki günlerde istifa mı gelecek yoksa başkanlar görevden mi alınacak sorusunun cevabını arıyor…

(Zeynep GÜMÜŞ)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.