SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe'den gizli zam açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'a yapılan bir zam olmadığını söyledi.  Altepe'nin zamlar ile ilgili açıklamal

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe'den gizli zam açıklaması
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'a yapılan bir zam olmadığını söyledi.  Altepe'nin zamlar ile ilgili açıklamaları tepkilere neden oldu. 
 

 

 

 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan  Altepe zam ile ilgili  şu sözleri söyledi; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son günlerde Bursaray ücretlerine büyük zam yapıldığı şeklindeki dedikoduların yersiz olduğunu söyledi. Kestel’den Görükle’ye 31 kilometrelik hatta 2.25 TL’ye yolcu taşıdıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Bu ücret ara istasyonlarda inildiğinde 1.90 TL’ye kadar düşüyor. Sadece tek kullanımlık elektromanyetik kartlar yurtdışında hazırlandığı için maliyetleri yüksek. Bu kartları tekrar kullanabilmek için depozito uygulaması yapılıyor. Vatandaşlar kartı iade ettiklerini paralarını geri alabiliyorlar” dedi.

Belediyenin sayfasında bulunan yazılı açıklamada  gizli  bir zammın olmadığını vurgulayan Altepe vatandaşın tüm ücret isyanlarına rağmen bu fiyatların en uygun olduğunu savundu.

 

En uygun fiyat raylı sistemde!!

Ulaşım için en uygun fiyatın raylı sistemde olduğunu savunan Altepe,'' Kestel’den Görükle’ye 31 kilometre raylı sistemle ulaşım 2.25 TL'' diye sözlerine devam etti. Ancak söylenilen aksine Bursa'da Büyükşehir'e bağlı olan  BURULAŞ, biletlere depozito uygulaması başlatmıştı. Uzun hat biletlerinin 5 lira, kısa hat biletlerinin ise 4 liradan satılmaya başlanması akıllarda soru işareti bırakıyor. Hani zam yoktu ?

 

İŞTE  BURULAŞ'ın  'depozito' duyurusu , internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda "20.06.2016 Pazartesi günü itibariyle; kısa bilet 4 liraya (3 TL bilet + 1 TL depozito) tüm bilet 5 liraya (4 TL bilet + 1 TL depozito) satılacaktır. Yolculuk sonrasında kullanılabilir haldeki (yırtılmamış, katlanmamış. tek parça halinde) biletler Bursakart bayilerine teslim edildiği taktirde 1 TL depozito bedeli iadesi tarafınıza yapılacaktır." denmişti.

 

Bozuk Vagonlar, Çalışmayan Klimalar

13445630_1223620157662941_8091390026837963173_n

Devamlı arıza veren, klimaları çalışmayan, balık istifi ulaşım kullandığını belirten halk bir de üstüne 'depozito' adı üstünde alınan paraların kendilerini iyice çileden çıkarttığını belirtiyor. Sosyal mecralarda Ulaşım ile ilgili sıkıntılarını dile getiren vatandaş bu sıkıntıların giderilmemesi nedeniyle çareyi  BİMER ve Cumhurbaşkanlığı'na yazmakta arıyor. En son imza kampanyası başlatan vatandaş  bu şekilde bir ulaşım istemediğini sık sık dile getiriyor.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.