SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe'ye yeni bir sayfa açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin adının  yeniden başkan adayı olarak açıklandığı törende Başbakan Yardımcısı Bülent A

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe'ye yeni bir sayfa açıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin adının  yeniden başkan adayı olarak açıklandığı törende Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bulunmaması, muhalif duruşu olduğu iddialarını körüklemişti. “Bunlar dedikodudan ibarettir” diyen Arınç, Bursa’da Altepe ve parti teşkilatıyla bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın il yönetiminde yapacağı kadro değişikliğine değinmeyen Arınç, Doğanbey TOKİ’ye rağmen neden Altepe’ye yeni bir sayfa açma şansı tanındığını açıkladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta İstanbul Haliç Kongre Kültür merkezi’nde düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe’nin yeniden başkan adayı olduğunu duyurmuştu. Törende Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç’ın bulunmaması ve Başbakan Erdoğan’ın adaylık açıklaması sırasında Altepe’nin kulağına fısıldadıkları dikkatlerden kaçmamıştı. Başbakan Erdoğan, Altepe’ye Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminde kadro değişikliği yapılacağını, ancak kendisinden bir talimat gelmeden adım atmamasını söylemişti. Yönetimde yapılacak değişiklikler kadar siyasi kulisleri meşgul eden diğer detay da Arınç’ın törende bulunmamasıydı. Önceden planlanan Batman programı nedeniyle törene katılamayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanı aday tanıtım toplantısında partililerle bir araya geldi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Arınç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve belediye başkan adayları ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıya ilgi yoğun olunca oturacak yer bulamayan partililerin büyük bir kısmı toplantıyı ayakta takip etti.

ARINÇ: "MUHALİF OLDUĞUM HABERLERİ DEDİKODUYDU"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul’da geçtiğimiz hafta yapılan aday tanıtım toplantısına katılamamasının nedenlerini anlatarak başladığı konuşmasında, ortaya çıkan dedikodulara da değindi. Batman’da 8 ilin yerel basın temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen iki günlük program nedeniyle İstanbul’daki toplantıya katılamadığını hatırlatan Arınç, “Sayın Altepe’nin adaylığına karşı olduğum, bu sebeple adaylık tanıtımında bulunmadığım gibi gerçeklik payı olmayan, belki aramızdaki arkadaşlık dostluk hukukunu zedeleme niyetli dedikodular yapıldı. Halbuki katılamayacağımı başkanımız da biliyordu. O günkü sevince katılamamıştım. Bu sevinci sizlerde yaşamayı arzu ettim. Büyükşehir Belediyesi Başkan adayımız olan kardeşim Recep Altepe’yi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Rabbim mahcup etmesin. Seçim sonuçların Bursa’da da büyük bir zaferle ilan edildiğinde görevimizi yapmış olacağız. En büyük zafer müjdesini inşallah Bursa’dan vermiş olacağız” dedi.

DOĞANBEY’E RAĞMEN NEDEN ALTEPE?

AK Partili bütün belediye başkanlarının prensip olarak çok başarılı, terbiyeli, ahlaklı insanlar olduğunu ve kendilerine yakışmayan bir hayat içinde olan kirli ilişkiler olduğunu duydukları insanlar hakkında gerekeni yaptıklarını kaydeden Arınç, AK Parti’nin temiz kalmaya mecbur olduğunu, kirli insanların bu partide yeri olamayacağını vurguladı. Altepe’nin tek kişilik yarışta başarılı olduğunu belirten Arınç, “Başkanımız Altepe, çok öncesinden ‘Bana hizmet düşerse hazırım’ dedi. ‘Ben varım dedi’. Karşılığında il başkanımız çok sonraları ‘bana görev düşerse varım’ dedi. Şüpheniz hepsi değerlendirildi. İki aday olan yerde değerlendirme kolay. ‘Altepe neden tercih sebebi olmuştur’ dersek, cevabını bulmak için çok zorlanmak gerekmez. 5 yıl içinde yapılan hizmetler ortada. Çok eleştirilenler olabilir. Doğanbey de olabilir ama burada asıl olan yapılan hayırlı işlerin çok daha fazla olması. Çok daha fazla insanları tatmin etmesi. Kişiliği üzerinde tereddüte mahal kalmamıştır. Sınavlarından başarıyla geçmiştir. Tercihe şayan bulunmuştur. İkinci bir dönem daha hizmet etmesi gerektiği kanaatine varılmıştır. Buna biz de inanıyoruz. Sayın başkanımızdan partimizin hem Bursa’daki hem Türkiye’deki oy ortalamasını en yükseğe çıkaracak şekilde kazanmasını isteriz. Kendisiyle birlikte büyükşehirin kazanılması, ilçelerin kazanılması için bütün gayretimizle çalışacağız. 2009’da aldığımız yüzde 47 oyu az görüyoruz. Bu kadar hizmetlerden sonra halkın karşına çıktığımızda yüzde 50 – 60’ları bulabilmeliyiz. Öyle yüksek bir oran olmalı ki biz seçimi hakkı ile kazanabildik diyebilelim. Türkiye’de oy oranımızı 3 puan etkileyecek duruma gelirsek Bursa görevini yapmıştır diyebiliriz. Bunun için her kapıyı çalacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımız da bir küskünlük içine girmeden adaydan fazla çalışacak. Hedeflediğimiz noktaya ulaşacağız” diye konuştu.

“ADAYLAR ENDİŞELİ OLMASIN”

Aday adaylarının kendileri için en isabetli kararın verileceğinden endişesi olmamasını isteyen Arınç, "Hiçbir zaman kıskançlık, küskünlük olmasın. 'Nasip değilmiş, ben partimin bir neferiyim, başarı için adaydan daha fazla koşacağım' diyen insanlar yarışı baştan kazanmıştır. Ben karar verme noktasında olsaydım zorlanırdım. Kendi işim, kendi yetkim, görevim ne kadarsa ondan bir gram fazlasını kullanmam. Hizipçilik yapmam. Partiyi şunun veya bunun partisi, bunun hizbi, kliği haline getirmek, dünyada yapılacak en büyük kötülüktür. 'Küçük olsun benim olsun' yerine, 'Büyük olsun hepimizin olsun' mantığıyla hareket ediyoruz. Altepe’nin adaylığını Başbakanımız açıklamadan önce açıklamadım. Bu iş böyle olursa tatlı olur. Bana düşen, bu adaylar konusunda görüşüm sorulduğunda bildiklerimi söylerim. Doğru olmasını arzu ederim. Bursa gibi il görmedim. Herkes AK Parti’ye oy vermek istiyor, biz almasını bilelim. Almasını bilirsek yüzde 60’ları bulacağımıza herkes inansın. İş bize düşüyor. Doğru kararlar vermede Allah bize yardım etsin. Kimseyi kimsenin önüne şahsi hesaplarla geçirmemek lazım” ifadelerini kullandı.

ALTEPE: “MAHÇUP ETMEYECEĞİM”

Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem için Başkan adayı Recep Altepe de yerel yönetimlerde yeni bir dönemin başladığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ikinci dönem hizmetlerine devam etmesi ve sürekliliğin, istikrarın sağlanması noktasında da Bursa’da bir ilkin yaşandığını dile getiren Başkan Altepe, Bursa’nın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını kaydetti. Yerel yönetimlerde geçen 5 yıla damga vurduklarını, deniz otobüsü, deniz uçağı, yerli tramvay, helikopter, stadyum gibi projelerle en fazla konuşulan belediye olduklarının altını çizen Başkan Altepe, “Bugüne kadar yapılanları yeterli görmüyoruz, Bursa için ne yapsak az. Şimdiye kadar yaptıklarımız bir hiç, şimdiden sonra gerçek anlamda yerel yönetimi göstereceğiz. Hedefimiz dünya kenti olmak. Bizim yarıştığımız şehirler Türkiye’deki şehirler değil. Avrupa ve dünya şehirleriyle yarışıyoruz. Bursa bu dönemde büyük bir hamle yapacak. En güzel uygulamalar Bursa’da gerçekleşecek. Geleceği inşa edeceğiz. Bursa bugüne kadar kendine yakışanı yaptı. Seçim bizim için bir imtihan. Kapı kapı dolaşacağız. Hep birlikte, birlik beraberlik içinde gece gündüz koşturacağız. Seçim çalışması nasıl yapılır herkese göstereceğiz. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ı, milletvekillerimizi, bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Bursa rekorları kırarak, oyunu en çok artıran şehir olacak. Zaferi en güzel skorla alacağız” diye konuştu.

Bursa teşkilatları olarak her zaman iyi çalışmalara imza attıklarını belirten AK Parti İl Başkanvekili Cemalettin Torun ise; yaklaşan yerel seçimler öncesinde Bursa´da başta büyükşehir olmak üzere tüm ilçeleri almak için çalışacaklarının altını çizdi. İlçe belediye başkan adaylarının da yine bu toplantıda belirleneceğini ifade eden Torun, "2009 yılında yol kazasına uğradığımız belediyeler içindeki tüm ilçeleri yeniden alacağız" dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.