SON DAKİKA
Hava Durumu

Altuntepe; İnegöl'de Rumeli kültürünü yaşatıyoruz

  İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi halk oyunları ekibi ile motivasyon yemeğinde buluştu. &nbs

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altuntepe; İnegöl'de Rumeli kültürünü yaşatıyoruz
 

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi halk oyunları ekibi ile motivasyon yemeğinde buluştu.

 

 

 

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi önceki akşam halk oyunları ekibi ile Yenice Gölet bölgesinde motivasyon yemeğinde buluştu. Yemeğe yönetim kurulu üyeleri ve folklorcular katıldı. Yemek öncesi ve sonrası halk oyunları ekibi folklor gösterisi sergiledi. Yenice Gölette bulunan amfi tiyatroda düzenlenen folklor gösterisini müziğin sesini duyan Yeniceli vatandaşlarda beğeni ile izledi. Oldukça keyifli geçen yemekte yeni yönetim kurulu ve halk oyunları ekibi tanışma imkanı buldu. Programın sonunda yöneticiler ve halk oyunu ekibi beraber Rumeli oyunları oynadılar.

Ecdadın emanetine sahip çıktıklarını belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yasin Altuntepe; “Yeni seçilen yönetim kurulu olarak halk oyunları ekibimiz ile tanışma, kaynaşma ve halk oyunları ekibimizin motivasyonunu arttırma amacıyla buluştuk. Bizler, temelinde birlik ve beraberlik yatan bir coğrafyada yaşıyoruz. Ata yadigarı gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi aynı şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu misyonla yolumuza devam ediyoruz. Bizler bugün Rumeli Türkleri olarak yaşadığımız kente, ülkemize eğitim, sağlık, ekonomi alanları başta olmak üzere her konuda katkı koymaya çalışıyoruz. Bunlarda birisi de kültürel değerlerimizi yaşatmaktır. Folklor de bunlardan birisidir.” dedi.

Derneğin kuruluşundan itibaren emeği geçen herkese teşekkür eden Altuntepe “Önümüzdeki dönemde inşaAllah Kosova'da çok önemli bir organizasyona öncülük edeceğiz. Folklor ekibimiz hem Kosova’da hem de yaz aylarında düzenlenecek yurtiçi ve yurtdışı festivallerde sahne alacak. Bu akşamki performanlarınız da hazır olduğunuzu işaret ediyor.” dedi.

Altuntepe’nin folklorcülere kendi eliyle yemek servisi yaptığı dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.