SON DAKİKA
Hava Durumu

Amatör sinemacılara sertifika

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sinemaya ilgi duyanlara yeni ufuklar açan ‘Karagöz Sinema Atölyesi’nin kursiyerleri sertifikalarını

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sinemaya ilgi duyanlara yeni ufuklar açan ‘Karagöz Sinema Atölyesi’nin kursiyerleri sertifikalarını aldı. 

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki tören, Karagöz Sinema Atölyesi kursiyerlerini, ailelerini ve sinema sanatına gönül veren Bursalıları bir araya getirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 21 Ocak tarihinde başlatılan Karagöz Sinema Atölyesi’nin 27 hafta süren ilk döneminde oyunculuk, senaryo ve film yapım eğitimleri alan 280 kursiyerin yazıp, yönetip oynadığı 11 film ve 5 belgesel olmak üzere 16 kısa film sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Kursiyerlere sertifikalarını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını söyledi. Bursa’nın sinema sektörü için önemli bir plato özelliği taşıdığını kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın gerçek bir kültür başkenti olması ve bünyesinde bulunan değerlerin ortaya çıkarılmasıyla ilgili faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Özellikle kent kimliği ve kültürüne yönelik yaptığımız çalışmalar her alanda sürüyor. Gerek somut eserlerin ayağa kaldırılması olsun, gerekse soyut olarak kültürümüzün canlandırılması bizim için çok önemli. Bursa bu konuda Türkiye’ye örnek” dedi.

Sinemanın toplumsal kültürde önemli ve güçlü bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Sinema sanatına sadece seyirci kalmayacağımızı göstermiş bulunuyoruz. Bursa’da her türlü birikim, güzellik var. Bursa’da kendi sanatçılarımızı yetiştirelim istedik. Sinema sanatının Bursa’da en güzel şekilde geliştirilip, Bursa’nın artık İstanbul’un gölgesinde kalmaması, kendine özgü değerlerini kendi sanatçılarıyla tanıtması amacıyla bu atölyeyi hayata geçirdik. Bursa’nın plakası 16 olduğu için arkadaşlarımızın ürettiği 16 filmi izlemenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

Atölyenin tanıtım filminin de yar aldığı film gösterimleri sırasında, kursiyerler keyifli anlar yaşadı. Film gösterimlerinin ardından amatör sinemacılar, Başkan Altepe’ye ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi yetkililerine çalışmalarına sağladığı desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdiler.

Galaya, ünlü oyuncular Selahattin Taşdöğen ile Topal Osman filminin başrol oyuncusu Reha Beyoğlu da katıldı.
Karagöz Sinema Atölyesi’nin yeni dönemine katılmak isteyenler 30 Kasım Cuma gününe kadar http://sinema.bursa.bel.tr adresinden form doldurarak programa kayıt olabilirler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.