SON DAKİKA
Hava Durumu

Anlamlı mesaj

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Şehirler Projesi ile kentlerin sağlığı için hizme

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2013 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2013 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Şehirler Projesi ile kentlerin sağlığı için hizmet verildiğini belirterek, “Toplum sağlığının korunması için fedakarca hizmet veren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı tüm üyelerimiz adına kutluyorum” dedi. 


Sağlıklı Kentler Birliği, ‘Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarını unutmadı. Sağlıklı Kentler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sağlıklı yaşamak 7’den 70’e herkesin hakkıdır. Halkımıza hak ettiği sağlıklı hayat için gerekli şartları sunmak adına hepimiz var gücümüzle çalışıyoruz. Bu açıdan hepimiz birer sağlık çalışanıyız. Ancak insanları sağlığına kavuşturmak için gece gündüz demeden, her koşulda büyük fedakarca görev yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Toplum sağlığının korunması hedefiyle hekimlerimiz başta olmak üzere yoğun emek veren tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.
Şehirlerin de insanlar gibi yaşayan, nefes alan, büyüyen ve sürekli değişen bir yapıya sahip olduğunu anlatarak Başkan Altepe, halk sağlığı için şehirlerin sağlığına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Altepe, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’nın bir uzantısı olarak kurulan Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu anlamda iyi bir alt yapıya sahip olduğunu ifade ederken, halk sağlığı için önemli bir rehber olan Sağlıklı Şehirler Projesi’nin ulaşım, planlama, çevre, eğitim, sağlık, alt yapı gibi kenti ilgilendiren birçok sektörü bir araya getirdiğini söyledi.
Bu sektörlerin koordinasyonunun sağlanması görevinin de yerel yönetimlerin üstlendiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Sağlıklı Şehirler Projesi ile yerel yönetimler, şehrin sağlık seviyesini yükseltmekle sorumlu kentlerin doktorları olarak başrole sahiptir. Bizler kentlerimizin sağlığını koruyarak hekimlerimize de destek sağlamış oluyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.