SON DAKİKA
Hava Durumu

Antik kent için çadırlı nöbet

Bursa’nın Mudanya ilçesi Demirhane mevkiinde bir süre önce Myrleia antik kenti üzerinde yapıldığı öne sürülerek inşaatı durdurulan alı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Mudanya ilçesi Demirhane mevkiinde bir süre önce Myrleia antik kenti üzerinde yapıldığı öne sürülerek inşaatı durdurulan alışveriş merkezi için Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ‘devam’ kararı aldı. Bunun üzerine bir grup sivil platform üyesi kurdukları çadırda nöbet tutmaya başladı. 



Antik kentin karşısında konuşlandıkları alanda basın açıklaması yapan Mudanya Tarihine ve Geleceğine Sahip Çıkanlar Platformu üyeleri, halkın bu konudaki duyarsızlığından dem vurdu. Platform sözcüsü Levent Kayak, ortaya çıkan antik kent ile ilgili tüm yasal başvuru ve işlemlere karşın Bölge Koruma Kurulu’nun kararı ile üzerine beton dökülerek yok edilmek istendiğini iddia etti. Söz konusu AVM’nin yapımıyla ekonomik olarak etkileneceklerin başında Mudanyalı esnafların geleceğini öne süren Kayak, “İşyerlerinin kapanmasına sebep olacak bu durumun kaç kişiye kepenk indirtip işsiz bırakacağını bir düşünelim. Oysa Efes antik kenti kadar önemli tarihi bir şehir olan Mudanya merkezindeki Myrleia, gün yüzüne çıkartıldığında ilçe halkının, esnafının neler kazanacağını unutmayalım.” dedi.

Mudanya’nın değerlerinin talan edilmesine sessiz kalınmamasını isteyen Kayak, “İlçemizin tarihine ve geleceğine sahip çıkmak için sesimizi ve gücümüzü birleştirelim. Birleştirelim ki, antik kent dünyaya açılsın; Mudanya kazansın, Türkiye kazansın.” diye konuştu.

Açıklamaya alkışlarla destek veren platform üyeleri, daha sonra çadır etrafında ateş yakarak ısındı. Platformun çadırını, hafta boyunca Bursa Barosu, Kent Konseyi, Tabip Odası ve Çağdaş Hukukçular Derneği gibi çeşitli STK temsilcilerinin ziyaret edeceği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.