SON DAKİKA
Hava Durumu

Antik kent Mudanya'ya kazandırılmalı

CHP MYRLEİA ARAZİSİNİN MUDANYA’YA KAZANDIRILMASINI İSTİYOR

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP MYRLEİA ARAZİSİNİN MUDANYA’YA KAZANDIRILMASINI İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan, Ömerbey Mahallesi'nde bulunan Myrleia antik kenti alanına yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, arazinin Mudanya'ya kazandırılması gerektiğini söyledi.
CHP Mudanya teşkilatı, halen inşaatı devam eden AVM ve Fizik Tedavi Merkezi’nin Devlet Hastanesi’ne devredilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Kültürel ve tarihi eserlere sahip çıkmak için açıklama yaptıklarını ifade eden İlçe Başkanı Rüştü Cozlan, "Bu alanda uzmanların görüşüne göre bir tarih yattığını, buraya yapılacak olan bir alışveriş merkezi ve benzin istasyonu inşaatlarının Mudanya’nın kalbine hançer  gibi saplanacağını söyledik. Ruhsat verdiler, çalışmaya başlandı. Bu alanın, en kısa sürede bir  Efes bir Bergama gibi düzenlenip Mudanya’mıza kazandırılmasını istiyoruz. Mudanya’mızın turizm alanında dışa açılacak  tarihe kapısı olmasını istiyoruz” dedi.
Cozlan, Fizik Tedavi Merkezi ile ilgili, “Yaklaşık bir yıl önce meclis toplantısında, ilçemizin bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine ihtiyacı olduğu, belediyemiz bünyesinde “Fizik Tedavi Merkezi” kurulması gündeme gelmişti. Bu merkezde  günde 90 hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon, 60 hastaya da poliklinik hizmeti ücretsiz verilecekti. Böylece Mudanyalılar Bursa’ya gidip gelme külfetinden kurtarılacaktı. Yaklaşık 160 bin TL’ye mal olan merkezin kira bedeli, varsa eleman bedeli vatandaşın cebine kaldı" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.