SON DAKİKA
Hava Durumu

APİS'le okullara iyi haber

Bursa Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde hazırlanan APİS Enerji Verimliliği Projesi ile 2011 yılında 2 buçuk milyon liraya yakın c

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde hazırlanan APİS Enerji Verimliliği Projesi ile 2011 yılında 2 buçuk milyon liraya yakın ceza ödeyen okullar rahatladı.


Bursa Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ‘APİS Enerji Verimliliği Projesi’nde sona yaklaşıldı. Kamuoyunda enerji konusunda farkındalık ve tasarruf bilinci oluşturmayı amaçlayan proje Bursa’ya örnek olarak gösteriliyor.
ENVER Derneği, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Teknik Üniversitesi ve Teknik Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen proje BEBKA’nın 2011 Yılı Çevre ve Enerji Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Hazırlanan proje, 25 bin öğrenci ile 90 bin veliye anlatıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen finalde konuşan Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal, “APİS Enerji Verimliliği Projesi bir kapanış değil, bir açılışın başlangıcıdır. 2011 yılında 2 buçuk milyona yakın ceza ödeyen okullarımız APİS projesiyle rahatladı. Yıldırım ilçesindeki okullarda enerji kullanımı listesini görebiliyoruz ve ceza ödeyen okul söz konusu değil.” dedi.

Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanarak proje kapsamında BEBKA’dan 234 bin TL destek alındığını bildiren Uysal, APİS Projesi ile bilinçlendirme çalışmaları yapılarak verimlilik konusunun geleceğe taşındığını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise Türkiye’nin enerjiyi ithal ettiğini hatırlatarak, “Enerjiye sarf edilen para ile daha çok okul yapar, eğitim imkanlarımızı geliştirebilir ve kalkınma hızımızı artırabiliriz.” dedi. Enerji verimliliği konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Gülsar, enerji verimliliği projesini tüm okullarda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

APİS Enerji Verimliliği Projesi ile 25 bin öğrenci ve 90 bin veliye ulaşıldığını ifade eden proje koordinatörü Levent Yazıcı da dışa bağımlılığın azaltılması, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini kaydetti. Enerji potansiyelinin etkin ve verimli kullanımı, ithal kaynaklara bağımlılığın azaltılmasının önemine değinen Levent Yazıcı, bunun için de halk öğrenci ve mesleki eğitim kapsamında eğitilen kişilerin bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.