SON DAKİKA
Hava Durumu

Apla-CHP ittifakında Erkan Aydın depremi!

Alpaslan YILDIZ Uzun zamandır CHP ile İYİ Parti arasında süren Osmangazi’nin kimde kal

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Apla-CHP ittifakında Erkan Aydın depremi!
Alpaslan YILDIZ
Uzun zamandır CHP ile İYİ Parti arasında süren Osmangazi’nin kimde kalacağına yönelik kriz, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın iki mahalle toplantısında “CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayıyım” demesi ile yeni bir boyut kazandı.
Emin Balkan’ın aday olması ve CHP’nin Osmangazi’ye kendilerine bırakması için büyük bir mücadele veren İYİ Parti’liler soluğu Ankara’da alırken, ne pahasına olursa olsun CHP Bursa örgütü Osmangazi’den vazgeçmiyor. 
CHP ile Meral Akşener’in İYİ Partisi’nin yerel seçimler için aylardır sürdürdüğü ittifak çalışmaları yine krize girdi.  İller düzeyinde sancılı da olsa anlaşmaya varan iki parti konu ilçelere ve meclis üyeliklerine geldiğinde belli merkezlerde tıkandı. İttifak pazarlığında Ankara'nın Etimesgut, Muğla'nın Bodrum, Denizli'nin Pamukkale, Kocaeli'nin Çayırova, Balıkesir Karesi-Altıeylül ve Bursa Osmangazi ilçelerinde tüm görüşmelere rağmen kriz büyüyor. Yine  İstanbul ve İzmir’in bazı ilçelerinde de uzlaşmaya gidemedi.

İYİ PARTİ GERİ ADIM ATMIYOR

CHP ile İYİ Parti arasında ite kaka sürdürülen ittifak pazarlıklarında Bursa’daki aşılamayan en büyük kriz Osmangazi’nin kime kalacağı konusu. Bir önceki seçimde yüzde 32 oy alan CHP, ilçeyi İYİ Parti’ye bırakmaya yanaşmıyor. Buna karşılık İYİ Parti Osmangazi için geri adım atmıyor. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı için istifa ettirilen Prof. Dr. Emin Blakan’ın aday olmasını ve CHP’nin aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi desteklemesini istiyor. Balkan’ı Büyükşehir adaylığından çekmenin diyeti olarak CHP’den Osmangazi’yi kendisine bırakmasını talep ediyor. CHP Bursa örgütü ise tüm ilçelerde herkesin kendi adayıyla seçime girmesinden yana görüş bildirirken, özellikle Osmangazi’den asla vazgeçmiyor. CHP Bursa örgütü ve tabanı Osmangazi’yi adeta kırmızı çizgi olarak görüyor ve kesin bir şekilde kendi adayları ile seçim yarışında olmak istiyor.

ERKAN AYDIN FİTİLİ YAKTI



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın önceki gün CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le iki mahalle toplantısına katıldı. Aydın önce Çiftehavuzlar Mahalle toplantısında yaptığı konuşmada CHP’nin Osmangazi adayı olduğunu söyledi, ardından Emek Mahallesi’nde yapılan toplantıda bir kez daha adaylık vurgusu yaptı. Osmangazi’yi kazanacaklarını dile getiren ve partililerden de büyük destek alan Aydın’ın çıkışı, hesapları bir kez daha alt üst etti.

İYİ PARTİ ANKARA’YA AKTI

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın Osmangazi ile ilgiil adaylık söylemlerinin ardından İYİ Parti Bursa adeta ayağa kalktı. Bursa Millvekilleri ve parti yönetimi Ankara’ya akın ederken, parti teşkilatlarının isyanı ise sosyal medya paylaşımlarına yansıdı. İYİ Parti Osmangazi Teşkilat Başkanı Ünal Kılıç kendi hesabından yaptığı paylaşımda, “Her sabrın bir sınırı vardır. Osmangazi ile oynamayın. Elinizde patlar” diyerek CHP’ye adeta gözdağı verdi. Kriz derinleşirken CHP Bursa örgütleri de üst üste toplantılar yaparak, Osmangazi için adeta teyakkuz durumunu sürdürdü.

AKŞENER-KILIÇDAROĞLU DA ANLAŞAMADI



Türkiye’nin birçok yerinde ilçe belediyeleri ve meclis üyelikleri paylaşımında kriz yaşayan iki partinin genel başkanları, sorunun çözümü için telefonla görüştü. Ancak görüşmede, İstanbul ve İzmir'in bazı ilçelerinin yanı sıra Osmangazi ve Muğla’nın Bodrum için yapılan temaslardan sonuç çıkmadığı öğrenildi.

“NE KOPARIRSAK KARDIR”

İYİ Parti’nin ne koparabilirsem kardır felsefesiyle yaptığı pazarlıklar ve attığı adımlar CHP örgütü ve seçmeninde büyük bir tepkiye yol açıyor. Bursa’da aldığı oyun çok üstünde taleplerde bulunan İYİ Parti’nin tavrına karşı CHP seçmeni ve örgüt Cumhur ittifakını örnek göstererek tepkilerini dile getiriyor. AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur ittifakında MHP’nin tek ilçe aldığına işaret eden CHP’liler, İYİ Parti’nin büyük ilçeler de dahil tüm ilçelerin yarısını istemeye hakkı olmadığını, yaşanan durumun bir fırsatçılık olduğunu, bunun da seçimlere olumsuz yansıyacağı görüşünü ifade ediyorlar.

BALKAN VE OYLARI

İYİ Parti’de ise büyükşehir için istifa ettirilen ancak daha sonra geri çekilen bu kez Osmangazi’ye aday yapılan ancak gelinen noktada adaylığı sallantıda olan Emin Balkan sıkıntısı yaşanıyor. Osmangazi’deki Balkan oylarını alarak yarışı kazanacağını düşünen İYİ Parti, Osmangazi’de ittifakın bozulması pahasına Balkan’ı aday gösterme eğiliminde. Ancak Balkan’ın son tahlilde CHP’nin aday bulmakta zorlandığı Yıldırım’a kaydırılması da söz konusu. Şimdi gözler krizin nasıl sonuçlanacağına çevrilmiş durumda. Bursa’da ittifak masası devrilecek mi? Her iki partinin teşkilat ve örgütleri de seçmenleri de bu sorunun cevabını merakla bekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.