SON DAKİKA
Hava Durumu

Ar-Ge Okulu başlıyor

ŞİRKETLERİN SON DÖNEMLERDE GİDEREK ARTAN AR-GE PERSONELİ İHTİYACINI GÖZ ÖNÜNE ALAN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, MAKİNE, OTOMOTİV VE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERE EK EĞİTİMLER VEREREK, KOLLARINA BİRER ALTIN BİLEZİK DAHA TAKACAK. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ar-Ge Okulu başlıyor
Ar-Ge uzmanı yetiştirmek üzere Uludağ Üniversitesi’nin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği ile ortaklaşa eğitimler başlatıyor.
 

 

KARMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, özel sektörde son dönemlerde Ar-Ge personeline çok daha büyük ihtiyaç duyulduğunu, gelen talepler doğrultusunda da bu eğitimleri düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Otomotiv, tekstil, mobilya, elektronik gibi sektörlerden yetişmiş Ar-Ge personeline yönelik büyük talep geldiğini, bu konularda öğrencilere ek eğitimler vererek uzman ihtiyacını gidermeyi hedeflediklerini kaydeden Zencirkıran, şehir dışından bile eğitim talepleri geldiğini belirtti. USEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dokur da pilot uygulama olarak makine, otomotiv ve endüstri mühendisliği ile başlatacakları eğitimlerin daha sonra ‘Ar-Ge Okulu’na dönüştürüleceğini bildirdi. Dokur, eğitimlerin, Uludağ Üniversitesi ile ODTÜ öğretim üyeleri ve Ar-Ge birimi olan firmaların uzmanları tarafından teorik ve uygulamalı olarak verileceğini de sözlerine ekledi. Ar-Ge personeli yetiştirme eğitimlerinin ilki Şubat-Ağustos 2016 döneminde mühendislik alanında yapılacak. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği son sınıfta okuyan veya aynı mühendislik dallarında yüksek lisans yapan öğrencilerin yararlanacağı eğitimler 50 gün sürecek. Cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında toplam 300 saati kapsayacak eğitimler ücretsiz olacak. Eğitimden yararlanmak isteyen öğrencilerin 15 Ocak 2016 tarihine kadar KARMER’e müracaat etmeleri gerekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.