SON DAKİKA
Hava Durumu

Araplar doğrudan Yenişehir'e inecek

Vali Şahabettin Harput, Bursa ile Ürdün arasında turizm iş birliğinin artması için somutlu adımların atıldığını belirterek, “Yeni başl

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2012 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2012 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Şahabettin Harput, Bursa ile Ürdün arasında turizm iş birliğinin artması için somutlu adımların atıldığını belirterek, “Yeni başlayacak olan projeyle Ürdünlü turistler, doğrudan Yenişehir Havaalanı ile şehrimize gelecek. Bu atılımlar devam edecek” dedi. 

Bursa’nın yeni otellerinden olan Crowne Plaza Otellerinin sahibi Murat Öztimur, Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Bursa’daki turizm hakkında kat edilen mesafeyi konuşan Harput, Bursa’da artan üst düzey konaklama tesislerinden sonra hızlı bir yoğun bir Arap turizminin başladığını ifade etti. Harput, “Ürdün’ün en büyük turizm acentasının turizm alanında Bursa için çok ciddi düşünceleri ve projeleri var. İnşallah bugüne kadar hep Bursa’ya gelen turistler, İstanbul’a gelip giden, Bursa’da çok az kalıyordu. Yeni başlayacak olan projeyle Bursa’ya gelecek Ürdünlü turistler, doğrudan Bursa Yenişehir Havaalanı’na getirmek sureti ile Bursa’da bir ilk başlatıyor. Bu bakımdan çok önemli bir başlangıç bu. Bu çalışmalar devam edecek” dedi.

ÜRDÜN TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ARTIYOR
Hedeflerinin Bursa’yı ana destinasyon merkezi olarak gördüklerini ifade ederek, “Bursa’nın güzelliklerini insanlara doğrudan sunabileceğiz. Bursa, dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Bunu çok iyi bilen de Arap kardeşlerimiz. Özellikle Ürdün’ün bize karşı büyük muhabbeti var. Bizim de Ürdün’e karşı büyük muhabbetimiz var. Bunun sonucunda inşallah başlayacak olan bu hareket, çok geniş boyutlarda her iki taraf içinde büyük bir kazanım ortaya koyacak. Ben bu organizasyon için hem Crown Plaza’nın sahibi Murat Öztimur arkadaşımıza, hem Ürdün’den buraya kadar şeref veren değerli dostumuz Halit Bey’e bu güzel çalışmaları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette bulunan Ürdün Valley of Tourism sahibi Muhannad Qarashuli ise Türkiye ile Ürdün arasındaki ilişkilerin devam etmesini temenni ederek, “Türkiye ile aramızdaki bu güzel ilişkilerden dolayı gurur duyuyorum ve büyümesini diliyorum. Son 10-15 yılda Türkiye’de yapılan gelişmeler ve bu büyümeyi biz hayranlıkla seyrediyoruz. Hedefimiz beraber Bursa’yı en önemli destinasyonlarından biri haline getirmek” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.