SON DAKİKA
Hava Durumu

Arapların rotası Bursa

Arap Ligi Turizm Örgütü’nün 2013 Bursa Ana Destinasyonu törenle deklare edildi. Törende konuşan Vali Şahabettin Harput ile Arap Turizm Örgüt

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2012 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2012 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arap Ligi Turizm Örgütü’nün 2013 Bursa Ana Destinasyonu törenle deklare edildi. Törende konuşan Vali Şahabettin Harput ile Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid, 21 Arap ülkesi ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliğin pekişeceğini söyledi.


Crowne Plaza’da düzenlenen toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanı sıra Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Türk ve Arap turizm yetkilileri katıldı. Tanıtım programında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’nın tarihi günlerinden birini yaşadıklarını söyledi. 2013'ün Arap ve Bursa turizmi için çok önemli bir yıl olacağını belirten Vali Harput, "2012'nin 22 Nisan tarihinde bizzat Sayın Başbakanımızın teşrifleri ile de Bursa'da yapılan Büyük Türk-Arap Turizm Buluşması'nın hemen akabinde 2011'de aldığımız bir kararla Dr. Bandar Fahad El- Fehaid ve ben Bursa Valisi olarak yaptığımız bir protokol sonucu, Bursa-Arap Turizm Örgütü tarafından 2013 yılı için Bursa destinasyon merkezi ilan edildi. 2013 yılı Arap ve Bursa turizmi için çok önemli bir yıl olacak. Dünyada 2012 yılı itibarı ile 1 trilyon dolarlık turizm pastası ve 1 milyon insan turist var. Biz de Bursa olarak bu pastadan gerekli payı olmak istiyoruz" diye konuştu.

ARAP ÜLKELERİNDE BURSA’NIN TANITIMI YAPILACAK
Arap ülkelerinde Bursa’nın tanıtımı için özel programlar yapılacağını belirten Harput, “Biz 2013'ü çok önemsiyoruz ve iyi değerlendirmek istiyoruz. Arap turistleri Bursa'da çok iyi ağırlayacağız. 2013 için 8 Arap ülkesinde Bursa'nın tanıtımı için özel programlar yapılacak. Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan bunların en önemlilerinden. Özellikle Bahreyn'de yapılacak Arap ülkeleri turizm bakanları toplantısında Bursa'nın iyi tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu olay sadece Bursa ve Arap dünyası değil, tüm Türkiye ile Arap dünyası için çok önemli. Yaşasın Bursa-Arap dostluğu ve Arap-Türk dostluğu, Türkiye-Arap dostluğu" dedi.
Nisan ayında Bursa’da yapılan büyük buluşmanın ardından turist sayısında yüzde 80 artış olduğunu ifade eden Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid ise, “Bursa’da çok güzel ağırlandık. Bugün Bursa, Arap ülkeleri için 2013 yılında ana destinasyon merkezi olarak belirlendi. Arap-Türk iş birliğinin en güzel örneğinin Bursa'dan başlamasının ne kadar başarılı olduğunu da zaman içinde göreceğiz. Burada bu işin ilerlemesinde en büyük katkıyı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Özellikle Sayın Vali Harput'un bu konuda çok büyük gayretleri oldu" şeklinde konuştu.
127 bin Arap ailesinin Bursa’ya ziyarette bulunduğunu ifade eden Fehaid, "2012'de genel olarak Türkiye ve Bursa'ya gelen turistlerin artış gösterdiğini herkes görmekte. Bursa'da 2012' Nisan ayında yapılan büyük buluşmanın ardından turist sayısında yüzde 80 artış gözlendi. Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 80 artış olurken, Türkiye'den de Arap ülkelerine yüzde 50 turist artışı yaşanmakta. 127 bin Arap ailesi Bursa'ya ziyarette bulundu. Bu artışların tesadüfi olmadığını herkes anlamalıdır. Her zamankinden daha çok Türk Arap ilişkilerine önem vermekteyiz. Aynı din, aynı tarih ve coğrafyayı paylaşmaktayız. Bu yakınlaşmanın daha ileri gitmesi için çalışmalıyız" diye konuştu.
2013 yılında Bursa'yı Arap ülkeleri için ana destinasyon merkezi ilan ettiklerini belirten Dr. Bandar Fahad El-Fehaid, "Kardeş ülke olan Bahreyn'de de bu konuda bir toplantı yapılacak. Bu toplantı ile Bahreyn'in 2013 Arap ülkelerinin turizm başkenti, Bursa'nın da Arap ülkeleri için ana destinasyon merkezi olmasını birlikte kutlayacağız. Bu toplantıda Erdoğan'ı da turizme katkısından dolayı ödüllendirmeyi planlıyoruz" dedi.

“TARİHİMİZDEKİ EN ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARDAN BİRİSİ”
Bursa için anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Bizim en büyük hedeflerimizden biri şehrimizin her alanda gelişmesi. Bu alanda Bursa'mızın bir turizm şehri olması ve gereken payı almasını hedefliyoruz. Bu organizasyon tarihimizde en önemli organizasyonlardan birisi. 22 Arap ülkelerinin turizmde ana destinasyon merkezinin Bursa olarak seçilmesi bizi mutlu ediyor. Bu kapsamda son birkaç yılda hamle yapan turizm sektörü bu programla da asıl sıçramayı yapmış oluyor. Bu önemli bir fırsat ve biz de bunu değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bursa'nın Meşhurları Derneği tarafından açılan standı gezen Arap heyeti, mahalli yemeklerden tattı yetkilerden bilgi aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.