SON DAKİKA
Hava Durumu

Arif Tak: 'Seçilmem garanti, gitmiyorum'

BESOB ve Lokantacılar Odası Başkanlığı koltuğunu korumak dışında bir başarısı olmayan ve Bursa’da esnafın yok olmasına ses çıkarmayan

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arif Tak: 'Seçilmem garanti, gitmiyorum'
BESOB ve Lokantacılar Odası Başkanlığı koltuğunu korumak dışında bir başarısı olmayan ve Bursa’da esnafın yok olmasına ses çıkarmayan Arif Tak, geçen hafta az sayıda üyenin katıldığı kongrede Lokantacılar Odası’na bir kez daha başkan seçildi. Tak, BESOB Başkanlığı koltuğu içinde oda seçimlerini dizayn etmeye devam ederken,  kongrede aday olması durumunda seçilmesinin garanti olduğunu söyleyerek bir anlamda esnafın iradesine de ipotek koyuyor.

Lokantacılar Odası Başkanlığı koltuğuna oturduğu 1971 yılından bugüne kadar koltuğunu kimseye bırakmayan Arif Tak, 1993 yılında ele geçirdiği BESOB Başkanlığı’nı da bırakmaya niyetli görünmüyor. Türkiye’de iktidarlar değişiyor, dünyanın düzeni değişiyor, Bursa değişiyor. Bursa’da değişmeyen tek şey ise BESOB’ta Arif Tak iktidarı. Görev yaptığı onlarca yıl boyunca esnaf hep geriye giderken, Arif Bey saltanatını sürdürmeye devam etti. Türkiye onun başkan olduğu dönemde Kıbrıs Barış Harekatı’nı, 1980 askeri darbesini, 28 Şubat post-modern darbesini, 27 Nisan muhtırasını ve 15 Temmuz Darbe girişimini yaşadı. Koltuklardan onlarca kişi gelip onlarca kişi gitti bir tek Arif Tak, değişmeyen ve değiştirilemeyen başkan olarak yerini hep muhafaza etti.

1971’DEN BUGÜNE NELER OLDU!

BESOB Başkanı Arif Tak, 48 yıl önce seçildiği Lokantacılar Odası başkanlığı koltuğunu hiç bırakmadı. Tak, oda başkanı olduğu yıllarda Bursa 416 bin nüfuslu bir şehirdi ve Türkiye’nin nüfusu sadece 35 milyondu. Şöyle geriye dönüp bir bakıldığındı Arif Tak koltuğa oturduğunda ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Aşık Veysel, Picasso, Kılıç Ali gibi isimler hayattaydı. Tak, koltuğa oturduğu yıl daha Kıbrıs Harekatı yapılmamış, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda ise 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay vardı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17, Kemal Kılıçdaroğlu 22, Deniz Baykal 32, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise sadece 1 yaşındaydı.

8 CUMHURBAŞKANI, 33 HÜKÜMET GÖRDÜ

Tak, tam 8 Cumhurbaşkanı 33 hükümet gördü oda başkanı olarak.  Katar Devleti onun koltuğu oturduğu 1971 yılında kuruldu. Nihat Erim Başbakandı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü daha yapılmamıştı. TÜSİAD ve TOFAŞ Otomobil Fabrikası o yıl kurulmuştu. Uludağ Üniversitesi daha ortada yoktu. Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan Bursa Festivali henüz 10 yaşındaydı. Bülent Ersoy erkekti, Maksim Gazinosu’nda Safiye Ayla sahne alıyordu. Bugün 20 şampiyonluğu olan Galatasaray 4, 19 şampiyonluğu olan Fenerbahçe 5 şampiyonluğa sahipti o yıllarda. TRT haftanın bir iki günü bir iki saat yayın yapıyordu ancak. O da birkaç ilde sadece yayınlar izlenebiliyordu.

DÜNYADA NELER OLDU

Arif Tak oda başkanı olduğunda ABD Başkanlığı koltuğunda Ricard Nixon oturuyordu. Apple henüz kurulmamış, Wolkman ve cep telefonu icat edilmemişti. Avrupa Birliği kurulmamış, Almanya doğu ve batı olmak üzere iki devlet. Berlin ise duvarla bölünmüş durumdaydı.  Sovyetler Birliği, Yugoslavya, Çekoslavakya devletleri vardı.Varşova Paktı ve NATO arasında soğuk savaş sürüyordu. Afganistan Sovyetler Birliği tarafından işgal edilmemişti. İran’da Şah devrilmemişti. İran-Irak Savaşı başlamamış, Mehmet Ali Ağca Papa’ya suikast düzenlememişti. Örnekleri artırmak mümkün. Dünya bunları yaşarken Arif tak koltuğunu her seferinde korumayı başardı.

VEKİL ADAYI OLDU

Arif Tak, siyasete de hep yakın oldu. Yıllarca milletvekilliği adaylığı konuşulan Tak, 2002 seçimlerinde AK Parti’nin karşısında Doğru Yol Partisi’nden milletvekili adayı oldu. DYP baraj altı kalınca BESOB koltuğuna geri döndü.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE GERİLİM

BESOB Başkanı olarak sık sık siyasileri ağırlayan ve onlarla görüntü vermeye özen gösteren Tak, esnafa faydası olmasa da kendisini gündemde bu yöntemle tutmayı hep başardı. Geçen yıl Ramazan Bayramı’ndaki bayramlaşma ise tam bir skandalla sonuçlandı. Bayramın ikinci günü yine siyasileri ağırlayan Tak, katılan siyasetçilere söz verdi. Son konuşmacı AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın oldu. CHP’li milletvekillerinin adalet vurgusu yaptıkları konuşmalara Aydın gönderme yapınca Orhan Sarıbal söz hakkı istedi. Herkese mavi boncuk dağıtmakta usta olan Tak, Sarıbal’a söz verdi. Sarıbal iktidar ve Müfit Aydın’a sert çıkınca ortalık bir anda karıştı. Ortamı yönetemeyen Tak’a tepki gösteren iktidar vekilleri ile muhalefet vekilleri arasında tartışma çıkınca AK Partili vekiller salonu terk etti. Salondan Aydın’a ve iktidar vekillerine yönelik söylenen sözler ise hafızalara kazındı. Esnaf yok olurken saltanatını sürdüren Tak, bakalım bir kez daha koltuğa oturacak mı?

KONGRENİN İRADESİNE İPOTEK

Hafta içi bir basın kuruluşuna açıklamalarda bulunan Tak, 1 Mayıs’ta yapılmasını planladıkları genel kurulda, aday olması halinde seçimi kazanmasının garanti olduğunu öne sürerek, “Kimse benden bu seçimi alamaz” ifadelerini kullanmaktan çekinmedi. Tak’ın esnafın iradesine adeta ipotek koyduğu açıklamalar şöyle. “İnsanlar beni istiyor. Onlara seçme mi diyeceğim? Ben senelerdir bu insanların yanlarında oldum. Düğününden cenazesine, hastanesinden doktoruna, tedavisine kadar hep yanlarında oldum. Dolayısıyla vatandaş beni seviyorsa kimseye seçme diyecek halim yok. Bu arada şunu da çok net bir şekilde söyleyeyim. Adaylığımı kesinleştirirsem kimse benden bu seçimi alamaz!”

►Alpaslan YILDIZ

 
TAK BAŞKAN OLDUĞUNDA BURSA DUTLUKTU 
https://youtu.be/N0ZhA4tcSkQ

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.