SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç: 'İşimizin başına eğitim yazdık'

Osmangazi Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi’nde inşa edilecek 26 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nun temeli Başbakan Yardım

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç: 'İşimizin başına eğitim yazdık'
Osmangazi Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi’nde inşa edilecek 26 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nun temeli Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın katıldığı törenle atıldı.
İlçe tarihinin en büyük eğitim yatırımlarını bir bir hayata geçirerek Türkiye’nin geleceğine ışık tutan Osmangazi Belediyesi, Bursa’ya bir eğitim yuvası daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Mehmet Akif Mahallesi’nde toplam 4 bin 915 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan 26 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nun temeli törenle atıldı. Bodrum+2 kat olarak inşa edilecek olan ve eğitim alanlarının yanı sıra öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyecek faaliyet alanları, laboratuvarları, çok amaçlı salonları, mini basketbol sahası, anaokulu, anaokulu oyun alanı, kum havuzu ve yemekhanesi bulunan okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Vali Münir Karaloğlu, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreninde yaptığı konuşmada, klasik belediyecilik hizmetlerinin haricinde eğitimden spora, kültürel ve tarihi mirasın ayağa kaldırılmasından sağlığa kadar her hayatın her alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Mustafa Dündar, “Özellikle eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. ‘Eğitime Tam Destek’ sloganı ile ilçemizde bulunan 250 okulun 200’üne çeşitli desteklerde bulunduk. Hamzabey ve Demirtaş Mahalleleri’nde olmak üzere iki tane anaokulunu hizmete açtık. Her sezon çocuklarımıza kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Ayrıca her yıl üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize kitap yardımında bulunuyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması gibi yarışmalarla gençlerimizin gelişimine katkı koyuyoruz” dedi.
2016-2017 YILINDA HİZMETE GİRECEK
Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nin temelini atmanın gururunu yaşadıklarını, şimdi ise Osmangazi İlköğretim Okulu’nun temelini atarak bu gururu ikiye katladıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Hamitler’de 21 bin 204 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi hızla yükseliyor. İnşallah 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Döneminde hizmete girecek. Bugün de ikinci büyük okul projemizin temelini atıyoruz. 4 bin 915 metrekare alan üzerine kurduğumuz okulumuz 26 derslik bodrum, zemin+2 kat ve terastan oluşacak. Okulumuzda 433 metrekare açık spor alanı, 468 metrekare tören alanı, derslikler, laboratuvarlar, anaokulu, anaokulu oyun alanı, kum havuzu, anaokulu yemekhanesi yer alacak. Okulumuzun teras katında çok amaçlı salonlar yer alacak. Okulumuz İnşallah 2016-2017 yılında hizmete girecek. Şimdiden mahallemize, çocuklarımıza, eğitimcilerimize hayırlı olsun diyorum.
“BURSA EĞİTİMİNE DEĞER KATAN BİR YATIRIM”
Vali Münir Karaloğlu da Bursa adına önemli bir hizmetin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bursa, yerel yönetimler konusunda çok şanslı bir şehir. Yerel yönetimlerimiz klasik belediyecilik hizmetleri dışında her zaman eğitim alanında da yatırımlarda bulunuyorlar. Geçtiğimiz yıl Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nin temelini atmıştık. Bugün yine Osmangazi Beledimiz tarafından yaptırılacak olan Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nun temelini atıyoruz. Eğitim kalitesiyle Bursa eğitimine değer katan bir yatırım olacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı eğitim alanında yaptığı yatırımlardan dolayı kutluyorum” dedi.
“İŞİMİZİN BAŞINA EĞİTİM YAZDIK”
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise gençler için yapılan hiçbir hizmet ve yatırımdan kaçmadıklarını kaydederek, “Geleceğimizin ümidi gençlerimiz için her şeyi yapıyoruz. Bugünde Mehmet Akif Mahallemizin çocukları için 26 derslikli Osmangazi İlköğretim Okulu’nun temelini atıyoruz. Bu okulda öğrencilerimiz başarılı öğretmenler eşliğinde çok iyi bir eğitim alacaklar ve gençlik dönemlerini güzel bir şekilde geçirecekler” dedi.
Türkiye’de anaokulundan lise son sınıfa kadar olan öğrenci sayısının 19 milyonun üzerinde olduğunu belirten Arınç, “Bu milyonlarca çocuğumuzun en iyi eğitimi almalarını sağlamak için katrilyonluk bütçelerle Milli Eğitim’e yarar sağlamaya çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız da bu konuda bizlere oldukça yardımcı oluyor. Şuan baktığımızda Her ilimizde bir üniversite var. Bu üniversitelerde 5 milyonun üzerinde gencimiz eğitim görüyor. Milyonlarca liseli öğrencimiz var. Bizler işimizin en başına eğitimi yazdık” diye konuştu.
Bursa’da da eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını dile getiren Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, iki dönemdir Osmangazi’de başkanlık yapıyor. Başkanımız bu iki dönemde çok güzel ve başarılı işlere imza attı. Bu yapılan işleri hepimiz görüyoruz. Bugün de temelini attığımız okulumuz bu başarılı çalışmalarından bir tanesi. Ben okulumuzun en kısa sürede hizmete girmesini ümit ederek hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.