SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç İstanbul-Bursa-İzmir otoyol projesini inceledi

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi çerçevesinde yapılan Orhangazi-Samanlı Tüneli'ni inceleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü B

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2013 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2013 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç İstanbul-Bursa-İzmir otoyol projesini inceledi
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi çerçevesinde yapılan Orhangazi-Samanlı Tüneli'ni inceleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Herkes arı gibi çalışıyor. Oturan, duran bir kişi bile yok” dedi.
Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarından olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'ni inceleyen Bülent Arınç, Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Samanlı Tüneli'ni gezdi. Havadan ve karadan otoyol projesini incelediklerini söyleyen Arınç, “Çok heyecan verici bir proje. Türkiye Cumhuriyeti, son 100 yılın içinde böylesine büyük bir projeyi başarıyla yürütüyor. Bu projede büyük şirketler görev aldı. Şu geldiğimiz noktada Samanlı Tüneli 4 kilometreye yakın uzunlukta olacak. Arı gibi çalışıyorlar. Sadece bir rakam vereyim. Günde kamyonlar 7 bin sefer yapıyor. Viyadükler, köprüler, tünellerle birlikte gördük. Köprü de 3 kilometreye yakın uzunlukta. Bu da alanında dünyadaki en büyük birkaç köprüden birisi olacak” dedi.

“ARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR”
Projenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Arınç, “Hem şirketlerimize hem çalışanlarına başarılar diliyorum. Bittiği zaman bu büyük eserle bizler nasıl övünüyorsak onlar da övünecektir. Umarız belirlenen tarihlerde bu projeler biter. Bir kısmı 2014’te, bir kısmı 2015 sonunda, ama tamamen projenin bittiğini 2017 yılında göreceğiz. Bunlar ne kadar erken başlarsa o kadar ülkemiz için yararlı olacak yatırımlardır. Geçmiş yıllarda bu proje yürütülmek istendi ama olmadı. Hükümetimiz döneminde 2009’da bunun imzası atıldı. 9 milyar dolarlık projenin büyük bir kısmı bitti. Burada hükümetimizin kararlılığı önemli. Herkes arı gibi çalışıyor. Oturan, duran bir kişi bile yok. O yüzden projemizin zamanında bitmesini umuyoruz. Kamyon şoförlerimiz dahil olmak üzere, işçilerimiz dahil olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Arınç’a Samanlı Tüneli'ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Kamu Özel Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal, “Orhangazi-Samanlı Tüneli'nin içindeyiz. Toplam tünelimizin boyu 3 bin 510 metredir. İki tünelin toplamı 7 bin 20 metre. Son sistem kullanılan bir sitemle inşa ediyoruz. 4 bin 388 metre kazdık, tünelin yüzde 65’ini tamamladık. Hedefimiz 2014 yılı Mart veya Nisan ayında bu tüneli bitirmek. Şu an çalışmalarda aksaklık yok. Bir noktada fay hattından geçtik. Gerekli tedbiri aldık. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Tüneldeki incelemeleri sırasında baret giyerek yetkililerden bilgi alan Arınç, işçilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, fotoğraf makinesini eline alıp Arınç’ın gazetecilerle birlikte fotoğrafını çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.