SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç ve Elvan Hızlı Tren şantiyesini gezdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte çalışmaları süren Yüksek Hızlı

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2014 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç ve Elvan Hızlı Tren şantiyesini gezdi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte çalışmaları süren Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Gürsu’daki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Arınç, bütün sarsıntılara, içeride ve dışarıda Türkiye ekonomisini bozma girişimlerine rağmen 400 milyon liralık hızlı tren projesini kısa sürede hayata geçireceklerini söylerken, Bakan Elvan ise “İşimiz çalışmak, halkımıza hizmete devam edeceğiz” dedi. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Gürsu’daki Bursa - Ankara yüksek hızlı tren şantiyesini gezdi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın brifinginden sonra konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “30 Aralık 2011 günü bu işin protokolünü imzalamıştık. Bursa’yı dünya kenti yapabilmek için sadece Yenişehir’deki havaalanı yetmiyor. Geçmişte yurtdışında görüp iç geçirdiğimiz yüksek hızlı trenler önemli. Yüksek hızlı trenin Bursa’da 3 istasyonu olacak. Bunlar Bursa, Yenişehir ve Gürsu garları. İğdir’deyiz. Bu meyvecilik alanlarını korumak için teknik anlamda ne yapılması gerekirse onu yaptık. Bu çevreye duyarlılık ve ürünlere karşı ne yapılacağını gösterdik. Bu proje sosyal devlet anlayışının gereği olarak yapılan bir projedir. 400 milyon TL’ye yakın ihale bedeli vardır. Toprağı kazdığınızda karşınıza çıkan her şey işi zorlaştırıyor. 11 yıl önceki hükumetlere bakın. Bugün bütün sarsıntılara, içeride ve dışarıda Türkiye’nin ekonomisini bozma girişimlerine rağmen şu ana kadar 300 milyon TL ödemiş geri kalanı da ödeyecek güçte bir ekonomiye sahibiz. Bu bize çağ atlatan bir projedir. Türkiye’yi dünya ile buluşturdu. Bu son 100 yılın en önemli projesidir. Bin işçi çalışıyor. Hepsine kolay gelsin. Müthiş bir proje içindeyiz. Gemlik de ilave proje ile Bursa’ya bağlandı. Bu proje ile Bursa sadece İstanbul ve Ankara’ya değil 15 ille de bağlantıyı sağlamış bulunmaktadır. Durmak yok yola devam” dedi.
Bakan Elvan ise, Bursa için iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini müjdeleyerek, “Bunlardan biri İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu bunun çalışmalarına başladık. Önümüzdeki günlerde müthiş bir teknoloji çalışması ürünü olan körfez geçişi ile Bursa’yı İstanbul ve İzmir hattıyla Bursa’yı denize bağlayan bir proje olacak. Türkiye’nin yüz akı olacak bir projedir. Diğer bir proje ise Bursa’yı Bilecik’e bağlayan hızlı tren projesidir. Bu da çok önemli. Yüksek hızlı tren hakkında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Biz sadece yüksek hızlı trenle yolcu taşımayacağız yük de taşıyacağız. Bu Bursa için son derece önemli. Bu Bursa’nın daha hızlı gelişmesine büyük katkı sunacaktır. Hedefimiz 2017 itibariyle çalışmaları sonlandırmaktır. Bunlar, kolay değil. Geçmiş hükumetler Bolu Tüneli’ni bitiremedi 3 kilometre uzunluğundaydı. Bizim toplam tünel uzunluğumuz 32 kilometrenin üzerindedir. Türkiye gelişiyor, büyüyor, güçleniyor. Bizim işimiz çalışmak üretmek. Çalışmaya, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“BURSA’DAN ANKARA VE İSTANBUL ARASI 2 SAAT 15 DAKİKAYA İNECEK”
Düzenlenen kahvaltıda brifing veren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Bursa'yı, Ankara, İstanbul hatta İzmir ve ülkenin doğusuna bağlayan bir proje olarak başladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa Bilecik arasında 23 tünel olacak. Bu yolun yüzde 30’u yani 32.6 kilometresini tüneller oluşturacaktır. En uzun tünel 8.9 kilometredir. Birinci bölge Bursa’dan Yenişehir’e uzanan yoldur. Yükler 100 kilometre, yolcular 200 kilometre hızla gidecekler. Bursa’dan İstanbul'a da Ankara'ya da 2 saat 15 dakikada ulaşım sağlanmış olacak. Projenin bedeli 393 milyon liradır. Şu ana kadar 302 milyon lira harcanmıştır.” Toplantıya Bursa protokolün yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Halil Soluk ve Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.