SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç'tan Ensarioğlu açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galip Ensarioğlu milletvekillerine dokunulmazlığı konusundaki açıklamalarını değerlendirerek, “Sayı

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2012 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2012 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç'tan Ensarioğlu açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galip Ensarioğlu milletvekillerine dokunulmazlığı konusundaki açıklamalarını değerlendirerek, “Sayın Ensarıoğlu’nun kendi düşüncesini söylemesinin bir endişe doğurmasını, AK Parti içerisinde farklı düşünceler var dedikodusuna konu olmasını şahsen doğru bulmuyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa’da Tahtakale mevkiinde bulunan tarihi kapının açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu’nun milletvekillerine dokunulmazlığı konusundaki açıklamalarını değerlendiren Arınç, “Son günlerde herkes fikrini ifade ediyor. Bu yeni bir konu değil. Ancak BDP’li bazı milletvekillerininn geçtiğimiz Ramazan Bayramı sırasında PKK’lı teröristler ile kucaklaşması komuoyunda büyük bir yankı meydana getirmişti. Bizde bunları eleştirdik. Bayramlaşma sırasında bu manzaranın çok çirkin olduğunu ifade ettim. Çünkü sırtlarında silahla belki eyleme giden belki eylemden gelen noktasındaki insanların milletvekilleriyle böyle samimi görüntü vermesini çok çirkin olarak nitelendirmiştim. Hatta bir bombadan daha beter olarak ifade etmiştim. Milletimizde aynı şeyler düşündü. Bundan sonra savcılık bu kişiler hakkında fezleke oluşturdu meclise gönderdi. Dolaysısıyla o görüntüde bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kalkması konusunda siyasetçilerin başta Başbakan olmak üzere fikirleri ortada konuşuluyor. Galip Ensarioğlu’da kendi şahsi fikrini söylüyor ama içeride şu kadar ki bu kadar kişi bunlar tahmine dayalı spekülatif konuşmalardır. Bir insan ağzından konuşursan fikrini öğrenebiliriz. Dolayısıyla Ensarioğlu kendi şahsi fikrini söylemiştir. Buna da saygı duymak gerekir” dedi.

Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda bir prosedürün olduğunu ifade eden Arınç, “Bunun belli bir süreci var. Mecliste yapılacak olan itirazlar ve meclisteki oylama var. Her milletvekili için yargı ve siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir grup kararı alınacağı zannetmiyorum. Milletvekillerimiz kendi düşünceleriyle oylarını göstereceklerdir ve sonucunu hep beraber göreceğiz. Sayın Ensarioğlu’nun kendi düşüncesini söylemesinin bir endişe doğurmasını, AK Parti içerisinde farklı düşünceler var, şu tarafta bu kadar bu tarafta şu kadar dedikodusuna konu olmasını şahsen doğru bulmuyorum. Hem milletvekilimiz, hem vicdanı kanaati dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ona göre kararını verir. Emin olun başka siyasi partilerde de farklı düşünenler mutlaka olacaktır. Ama çıkan sonucu hep beraber göreceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.