SON DAKİKA
Hava Durumu

Arıtmasız işletmelere taviz yok

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ve yönetim kurulu üyeleri

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

BTSO OSB yöneticilerinin Özlüce´deki belediyeye ait arıtma tesislerinden çıkan suyun sanayicilerce kullanılmasına yönelik taleplerini değerlendiren Başkan Altepe, "Bu talebin gerçekleşmemesi için herhangi bir neden göremiyorum fakat öncelikle arıtma tesisi olmayan fabrikalara arıtma tesisi kurulması, arıtma tesisi olan fabrikaların da bu tesisleri çalıştırması gerekiyor" dedi.
BTSO OSB Başkanı Ali Uğur, Başkan Yardımcısı Hüseyin Durmaz, yönetim kurulu üyeleri Baran Çelik, Cemal Tuna, Yavuz Yiğit, İhsan İpeker, Nihat Akınoğlu ve İlker Oral, Heykel´deki tarihi binada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye olarak en büyük dertlerinden birinin de ´sanayicilerin arıtma tesislerini bir an önce kurması ya da kurulu bulunanların bu tesisleri eksiksiz çalıştırması´ olduğunu söyledi. Fabrikalar tarafından derelere bırakılan suları takip ettiklerini, derelere kirli su bırakan işletmeler üzerinde cezaları ve denetimleri ağırlaştırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Buna rağmen hala arıtma tesislerini kurmayan ya da yüksek maliyetlerden dolayı bu tesisleri çalıştırmayan firmalar mevcut. Bunlar bizi çok rahatsız ediyor" dedi.

BTSO OSB yöneticilerinin Özlüce´de mülkiyeti belediyeye ait olan arıtma tesislerinden çıkan suların sanayicilerce kullanılmasına ilişkin teklifini değerlendiren Başkan Altepe, bunun mümkün olduğunu fakat öncelikle arıtma tesisi bulunmayan fabrikalara arıtma tesisinin kurulması, arıtma tesisi bulunan fabrikaların da bu tesisleri eksiksiz çalıştırması gerektiğini ifade etti. Konuya ilişkin BTSO OSB yöneticilerinden destek isteyen Başkan Altepe, "Avrupa´da tarlaların ortasında fabrikalar görüyoruz. Bunlar tüm üretimlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyorlar ve çevreye hiçbir zararları yok. Neden bu görüntü Bursa´da da olmasın, neden Bursa´nın dereleri temiz akmasın? Tüm bunlar sağlandıktan sonra, sanayicilerin taleplerini yerine getirmemek gibi bir lüksümüz olamaz" diye konuştu.

BTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ise, OSB olarak BTSO bünyesinden ayrıldıklarını ve ilk kez işadamlarının kendi tercihleriyle genel kurul yaparak yeni yönetimi oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Uğur, ziyareti fırsat bilip Özlüce´deki arıtma tesisiyle ilgili yönetim kurulu talebini Başkan Altepe´ye açtıklarını belirtti. Belediyenin arıtma tesislerinden çıkan suyu sanayiciler olarak alıp tekrar arıtarak üretimde kullanmak istediklerini belirten Uğur, "Sanayiciler olarak Nilüfer Deresi´nden her gün 40 bin ton su alıyoruz. Ziftle eşdeğer yapıda olan bu suyun arıtılması, yüksek maliyetlere neden oluyor. Özlüce´deki tesislerden çıkan suyu alıp arıtmak ve bu suları sanayicilere kullandırmak istiyoruz. Eğer bu yatırımları yapamazsak, Bursa´da kurulu bulunan 3 elektrik santralini çalıştırmakta güçlük çekeriz. Bu da üretimleri olumsuz etkiler. Şehrin kendi suyunu arıtıp değerlendirebilirsek yerinde olur" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından BTSO OSB Başkanı Ali Uğur, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye günün anısına plaket takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.