SON DAKİKA
Hava Durumu

Arkadaşını öldüren sanık konuştu!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 12 yıllık cezaevi arkadaşını kendisinden haraç istediği iddiasıyla öldürüp dere yatağına gömdüğü iddia

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2011 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2011 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arkadaşını öldüren sanık konuştu!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 12 yıllık cezaevi arkadaşını kendisinden haraç istediği iddiasıyla öldürüp dere yatağına gömdüğü iddia edilen A.K. ile olaya karışan 6 kişinin yargılanmasına başlandı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklar A.K. (33) ile cinayete karıştıkları iddia edilen arkadaşları F.T. (23), K.M. (35) ve M.K. (58) ile tutuksuz sanıklardan H.R. (27) ilk kez hakim karşısına çıktı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları İ.U. (32) ve Y.G. (29) ise duruşmaya katılmadı.
Arkadaşı Ali Kemal Güneş'i 13 kurşunla öldürdüğü iddia edilen A.K., "O benim 12 yıllık arkadaşımdı. Onunla 2001 yılında 4 ay cezaevinde kalmıştık. Ben çıktıktan sonra o birkaç kez daha cezaevine girdi. Kendisine para yardımında bulunuyordum. Çıktıktan sonra benden para istemeyi sürdürdü. Birkaç kez verdim, vermediğim zaman beni tehdit etmeye başladı. Bir keresinde kız arkadaşımla gezerken, otomobilimin önünü kesip silah zoruyla para istedi. Son zamanlarda işi tehdit ve şantaja vardırmıştı. Olay akşamı
kendisi ile konuşmak istedim. F.T. ile birlikte onu otomobile alıp gezmeye çıktık. Bana, 'Niçin böyle davranıyorsun. Biz arkadaşız' dedim. Ancak bana, 'Sen beni tanımıyor musun? Ben haraç yiyorum. Para için adam vuruyorum, vermezsen seni kendime karı yaparım' dedi. Enseme silah dayadı. Ben de korktum. Gizlice belimdeki silahı çıkardım ve arka koltukta oturan maktule doğru ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi.

"CESEDİ ÜÇÜMÜZ BİRLİKTE GÖMDÜK"
Olayın bir anda geliştiğini, F.T.'nin cinayetle hiçbir alakası olmadığını ifade eden A.K., "Cesedi ise Saadet köyü yakınlarında bir dere yatağına attım. Cesedi atmadan önce arkadaşım K.M.'yi de çağırdım ancak olaydan haberi yoktu. Cesedi görünce korktu, gitmek istedi. Ben de kendisine artık cesedi gördüğünü ve olaya dahil olduğunu söyleyip gömmekte yardımcı olmasını istedim. Üçümüz birlikte cesedi kayaların arasına gömdük" diye konuştu.
Tutuklu sanıklardan F.T. ise kendisini şöyle savundu:
"Ben aralarındaki tehdit ve zorla para isteme hadisesini biliyordum. İkisi de arkadaşım olduğu için aracımla birlikte gezmeye çıktık. Aralarındaki meseleyi konuşurken çıkan tartışmada A.K., kendisine silah dayayan Ali Kemal'e birden ateş etmeye başladı. Benim cinayetle bir ilgim yok."

"BEN KATİLİN YAKALANMASINI SAĞLADIM"
Diğer tutuklu sanıklardan M.K. ise arkadaşı A.K.'nin kendisine cinayet işlediğini sonradan söylediğini belirterek, "Ben bunu duyar duymaz hemen polise gidip teslim olması gerektiğini söyledim. Gitmeyince de polisleri alıp saklandığı yere giderek teslim olmasını sağladım, suçsuzum" dedi.
Davanın diğer tutuklu sanığı K.M. ile tutuksuz sanık H.R. de suçsuz olduklarını söyledi. Tutuklu sanıklar M.K. ve K.M.'nin tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı bu celseye katılmayan diğer sanıkların dinlenmesi için erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.