SON DAKİKA
Hava Durumu

Arnavut basını Bursa'yı mercek altına aldı

Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da yayın yapan radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet, ulaşımdan s

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arnavut basını Bursa'yı mercek altına aldı
Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da yayın yapan radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet, ulaşımdan spora, çevreden ekonomiye kadar her alanda Bursa’daki değişimin hikayesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den dinledi. Başkan Altepe, Bursa olarak Türkiye ile Balkanlar arasında önemli bir köprü görevi gördüklerini belirterek, ilişkilerin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

Balkan ülkelerine gerek tarihi miras gerekse altyapı çalışmalarıyla destek veren Bursa’yı daha yakından tanımak amacıyla kente gelen Arnavut radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile öğle yemeğinde buluştu. Konuk basın mensuplarını Büyükşehir Belediyesi’nin Kayhan Döner Sofrası’nda ağırlayan Başkan Altepe, Balkanlar’la ilişkileri Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Yunanistan gibi geniş bir coğrafyaya yaydıklarını söyledi. Gerek Bursa’nın bölgede yaptığı yatırımlar gerekse Türkiye - Balkan ülkeleri ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Altepe, Türkiye ile Balkanlar arasındaki ilişkilerde uzun yıllar bir soğukluk yaşandığını ve bu soğukluğu ortadan kaldırmak amacıyla yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydetti. Başkan Altepe, “Balkanlar bizim açımızdan çok önemli. Çünkü o topraklar bize ecdat emaneti. Bunun yanında oralarda yaşayan halkın akrabalarının büyük bölümü bugün Bursa’da yaşıyor. Bu ilişkiler gerek yerel yönetimler gerekse sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları ve spor kulüplerinin işbirlikleriyle daha kolay yapılabiliyor. Bizim tek hedefimiz var. O da Arnavutluk başta olmak üzere tüm balkan ülkelerinin ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durması ve oradaki halkın refah seviyesinin yükselmesi” dedi.

Tiran Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esmeralda Mulaj da Bursa’daki değişim ve dönüşüme tanık olduklarını, Başkan Altepe’nin tecrübelerini kenti şehirlerine de aktarmak istediklerini söyledi. Bu arada Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan İbrahim Burkay’ın da katıldığı ziyarette önemli bir kardeşlik anlaşması imzalandı. Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Selim Yedikardeş ile Üsküp’te yaşayan Kosovalıların kurduğu Sofra Gjakovare Kültür Derneği arasında kardeşlik sözleşmesi imzalandı. Rumelifed Başkan Yedikardeş, kardeşliğin daha ileri noktaya gitmesi için gerekli adımları attıklarını belirterek, “Dernekler masasına başvurumuzu yaptım. Bu dernek yakında kardeşimiz değil, doğrudan üyemiz olacak” dedi. Kardeşlik sözleşmesine Rumelifed Başkanı Selim Yedikardeş, Sofra Gjakovare Kültür Derneği Başkanı Baki Maliki ve Rumelifed’in de onursal başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe imza attı.
Başkan Altepe, konuklarına günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.