SON DAKİKA
Hava Durumu

Asansörler tarafsız kuruluşlarda

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan yönetmeliğe göre, İnegöl Belediyesi ile özel bir asansör firması arasında protokol imzalan

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Asansörler tarafsız kuruluşlarda
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan yönetmeliğe göre, İnegöl Belediyesi ile özel bir asansör firması arasında protokol imzalandı.
 

 

Konut ve işyerlerindeki asansörlerin bakım ve denetiminin tarafsız bir kuruluş tarafından yapılmasına karar veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan yönetmeliğe göre, İnegöl Belediyesi ile özel bir asansör firması arasında protokol imzalandı. İki yıldan bu yana süren TSE ile İnegöl Belediye arasındaki anlaşmanın sona ermesiyle yeni bir firma ile anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre, asansörlerin bakım ve denetiminden Royal Asansör 25 Aralık 2018 tarihine kadar sorumlu firma olacak. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Asansör bakım ve belgelendirmesi ile alakalı protokol için bir araya geldik. Royal Cert Asansör firmasıyla anlaşma sağlayacağız. 25 Ocak 2013 tarihinde TSE ile yaptığımız sözleşme 25 Ocak 2016 tarihinde bitiyor. Fakat yeni dönemde Royal Cert firmasıyla anlaşma yapıyoruz. İnegöl’de 1999 yılındaki depremin ardından bina kat yüksekliklerinin 3 katla sınırlandırılmış olsa da, bu binalarda asansör mecburiyeti yok. Daha önceki yıllarda 4-5-6 katlı binalarda ve kamu binalarımızda asansörler mevcut. Maalesef dönem dönem asansörlerde sorunlar yaşanıyor. Evlere şenlik asansörler var. Belediye olarak asansör denetimleri ve bakımları için Royal firmasına yetki veriyoruz. Vatandaşlarımızdan çok ucuza yapılabilecek bakımları ihmal etmemelerini istiyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.