SON DAKİKA
Hava Durumu

'Aşı yaptırmayı ihmal etmeyin'

 Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, çocukların sağlıklı ve hastalıksız yaşaması için mutlaka aşı yapılması gerektiğ

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, çocukların sağlıklı ve hastalıksız yaşaması için mutlaka aşı yapılması gerektiğini söyledi. 


Aşının hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabildiğini söyleyen Özbek, aşılama konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Bebeklerin, çocukların ya da erişkinlerin enfeksiyona yakalanma riskinin yüksek olduğuna dikkat çeken Özbek, “Aşısız veya eksik aşılı bebek ve çocukların tespit edildiği anda aşılanmasının sağlanması en önemli hedeftir. Bu anlamda Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığı hedefleri doğrultusunda aile hekimlerimiz ve birimlerimizle aşılama konusunda her türlü hassasiyeti göstermekteyiz. Ailelerde çocuklarının aşılanması anlamımda dikkatli davranmalıdır. Aşılanma şansını kaçıranlar varsa aşılanmaları için sağlık kuruluşuna götürelim. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Aşıyla önlenebilir hastalıkların sebep olduğu sakatlık ve ölümlerden çocuklarımızı koruyalım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.