SON DAKİKA
Hava Durumu

Asıl CEO'lar okul müdürleri

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul idare etmenin fabrika idare etmekten daha zor olduğunu belirterek, “Çünkü okullarda Türkiy

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul idare etmenin fabrika idare etmekten daha zor olduğunu belirterek, “Çünkü okullarda Türkiye’nin aydın insanları öğretmenler ve birbirinden hareketli öğrencilerimiz yer alıyor. Benim için asıl Ceo’lar okul müdürlerimizdir.” dedi.



İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, dağ ilçelerini ziyaret ederek eğitimcilerle bir araya geldi.
Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerine gerçekleştirilen ziyarette ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve okul müdürleri ile bir araya gelen Gülsar, eğitim durumunu masaya yatırdı. Dağ yöresinin dezavantajlı bölge olduğu gibi şeklinde bir kanaat bulunduğunu belirten Gülsar, “Dağ yöresinde bulunan ilçelerimiz aslında avantajlı bir bölgemiz. Bu ilçelerimiz, zorunlu eğitim bölgesinde bulunuyor ve öğretmen sıkıntımız yok. Sınıf mevcutlarımız ise uygun seviyede. Başarılı olmamak için bir neden yok. Önümüzdeki süreçte dağ ilçelerimizin, başarı seviyelerini daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Okul idare etmenin zorluğuna dikkat çeken Atilla Gülsar, “Okul idare etmenin fabrika idare etmekten daha zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü okullarda Türkiye’nin aydın insanları öğretmenler ve birbirinden hareketli öğrencilerimiz yer alıyor. Benim için asıl Ceo’lar okul müdürlerimizdir.” şeklinde konuştu. Okul müdürlerinin, takımlarını yöneten bir antrenör gibi okullarını takım ruhu ile yönetmelerini isteyen Atilla Gülsar, başarı için öğretmen ve velilerin birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Okullarda akıl bankaları oluşturularak, birlik içinde başarıya gidilmesi gerektiğini anlatan Gülsar, öğretmenlerden, öğrencilere, çocuk olarak değil, gelecekte ülkeyi yönetecek kişiler olarak yaklaşması gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.