SON DAKİKA
Hava Durumu

'Asıl mağdur benim'

Mudanya Belediyesi’nin gereken kontrolleri yapmaması nedeniyle müteahhitte verdikleri villalardan oluşan sitede asıl mağdurun kendileri olduğunu dile ge

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Asıl mağdur benim'
Mudanya Belediyesi’nin gereken kontrolleri yapmaması nedeniyle müteahhitte verdikleri villalardan oluşan sitede asıl mağdurun kendileri olduğunu dile getiren merhum Cafer Yener’in oğlu Caner Yener, kat karşılığı verdikleri villaları müteahhit firmaların işi bırakması nedeniyle zarara uğradıklarını söyledi.

Alpaslan YILDIZ

Mudanya’da işadamı Cafer Yener, arsasına 20 villa yapılması için bir müteahhitlik firmasıyla anlaştı. Anlaşmanın ardından villalar yapılmaya başlanırken, inşaatlar bir seviyeye geldikten sonra müteahhit firma işi bıraktı.  Tüccaroğlu isimli şirketin batmasının ardından villaların tamamlanması için Yener ailesi Gören Peyzaj LTD. ŞTİ. ile anlaştı. Villa inşaatlarına başlayan firma bir süre sonra üstlendiği işi tamamlamadan bıraktı. Firmanın işi bırakmasının ardından sitenin yapı denetim işlerini yapan Ümit Yapı Denetim, denetim alacaklarını üstlenici firmadan alamadığını belirterek, yer sahibine dava açtı.
BELEDİYE ONAYLADI
Dava dosyasında yapı denetim firmasının tüm imalatın yüzde 95 seviyesinde bitirilmiş olduğuna ilişkin Mudanya Belediye Başkanlığı ilgili birimleri tarafından onaylanmış hesaplama ve hak ediş cetvelleri yer alıyordu. Yer sahibi Yener ailesi belediyeye başvurarak inşaatlardaki gerçekleşmenin durumunu sordu ayrıca binalarda ruhsata aykırı imalatların olduğunu belirten bir dilekçe ile mevcut durumla ilgili belge istedi.
YER SAHİBİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Yer sahibi Cafer Yener vekili Caner Yener imzasıyla Mudanya Belediye Başkanlığı’na yapı denetim dosyasının incelenmesi isteğiyle bir dilekçe yazdı. 03.06.2016 tarih ve 6988 sayı ile kayda giren dilekçede yer sahibi inşaatlarda firmalar tarafından yapılan ruhsat dışı imalatları teker teker yazdı.  Yapı denetim dosyasının incelenerek gerçek inşaat seviyesine uygun olan kabullerin yapılmasını, tespit edilecek usulsüzlüklere yönelik belgenin kendisine verilmesini isteyen yer sahibinin bu dilekçesine karşılık yapılan inceleme ile istediği belge mülk sahibine verildi.   Haberin kamuoyuna yansımasının ardından yer sahibi Caner Yener, villa inşaatlarıyla ilgili asıl mağdurun kendileri olduğunu, müteahhit firmalara verdikleri villaların bu kişiler tarafından satıldığını ancak inşaatları kendilerinin tamamlamak zorunda kaldıklarını söyledi. Müteahhit firma ve yapı denetim firması tarafından dolandırıldığını ileri süren Yener, iddia edildiği gibi belediyeye verdikleri belgeyi de almadıklarını ve belediyenin arşivinde bu belgenin durduğunu söyledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.