SON DAKİKA
Hava Durumu

Aşırı yağışlar ahududunu etkiledi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hızla artan ahududu yetiştiriciliği, mevsim normallerinin üzerinde yağış sebebiyle olumsuz etkilendi. Ahududu ha

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aşırı yağışlar ahududunu etkiledi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde hızla artan ahududu yetiştiriciliği, mevsim normallerinin üzerinde yağış sebebiyle olumsuz etkilendi.
Ahududu hasadı sonlandı. Bahçekaya Köyü'nü ziyaret eden İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ahududunun bu sene ortalama 5 liradan satıldığını belirterek, "Çiftçimizin yüzü gülmedi. Bu sene yağışlar çok etkili oldu. Aşırı yağmur olmasaydı, dönümde bin 300 kilo üretim gerçekleşseydi, çiftçimizin yüzü gülerdi. Ama dönümde üretim düştüğü zaman sıkıntıları da elbette oluyor" dedi. Toplam 480 ton ahududu üretildiğini kaydeden Çelik, "İnegöl'de ahududu üreticiliği son yıllarda artmaya başladı. Ahududu İnegöl'de en çok 450 dönüm alana sahip olan Kıranköy'de bulunmakta. Bunu takiben Mesruriye'de 60 dönüm civarında üretimi yapılmakta. Bir de Gazelli mahallemizde 40 dönüm civarında üretim alanı var. Bizim gayemiz burada gelir getirecek ürünleri daha çok yaygınlaştırmak. Bu anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bu sadece ahududu değil, böğürtle de zamanla olacak. Bu tür ürünleri daha çok çoğaltırsak, çiftçilerimize ek gelir olacak. Bu sene yağmurlardan dolayı hem burada hem Kıranköy'de hem de diğer mahallemizde ahududu zarar gördü. Dönümde bin 300 kilo verirken, Kıranköylü arkadaşımız 800 kiloya düştü" dedi.


"Sel tamamen üretimi bitirdi"
Bahçekaya Mahallesi Muhtarı Hayati Aslan ise, "Bu sene ahududu biraz zayıf kaldı. Ben 5 tona yakın ahududu üretiyordum. Bu sene yağmurlardan dolayı 1.5 ton üretim yapabildik. Yağmurlar çok yağınca hasat üçte bire düştü. Sel tamamen üretimi bitirdi. Fiyatlar iyi ama üretim tatmin etmedi. Bu sene rekolteyi çok yüksek bekliyorduk fakat yağmurlardan dolayı sıkıntı oldu. Yağmur bahçelerimizi olumsuz etkiledi. Seneye kadar bahçelerimizi toparlayabilirsek, umudumuzu korumuş olacağız" dedi. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.