SON DAKİKA
Hava Durumu

Atara atar gidere gider

Mudanya’da program yapmak isteyen Halk TV Program Yapımcısı Uğur Dündar ile CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sosyal medya

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Atara atar gidere gider
Mudanya’da program yapmak isteyen Halk TV Program Yapımcısı Uğur Dündar ile CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sosyal medya üzerinden kapıştı. Dündar, Türkyılmaz’ın konuk dayatması yaptığını ileri sürerek programı iptal etti. Türkyılmaz ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oynadı. Türkyılmaz’ın “Genel başkanıma küfür ettirmem” sözleri, ‘koltuğunu garantiye almak istiyor’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Mudanya’da göreve geldiği günden beri skandallar ve sansasyonel olaylarla gündeme gelen CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir kez daha icraatlarıyla değil polemikleriyle ülke gündemine oturdu. Önceki gün sosyal medya üzerinden Halk TV Program Yapımcısı Uğur Dündar’ı hedef alan Türkyılmaz, “Cuma akşamları yayınlanan malum program için Mudanya’da çekim talebi tarafıma iletildi. Konukları konusundaki hassasiyetimi belirtince bir daha Mudanya’ya gelmeyecekleri cevabını aldım. Kimse kusura bakmasın, Genel Başkanıma, partime ve partililerime Mudanya’dan küfür ettirmem” sözleriyle kapışmanın fitilini ateşledi.

DÜNDAR’DAN JET YANIT

Türkyılmaz’ın paylaşımının hemen ardından Uğur Dündar da sosyal medya hesabından oldukça sert bir açıklama yaptı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın konuk dayatmasını kabul etmediğini ve Mudanya’ya gitmekten vazgeçtiğini ifade eden Dündar, Türkyılmaz’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ima ederek yağ çektiğini söyledi. Dündar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın konuk dayatmasını kabul etmeyip gitmekten vazgeçince ‘Ben genel başkanıma küfür ettirmem’ demiş. Biz bu güne kadar hiç kimseye küfür etmedik ve ettirmedik. Ama Türkyılmaz’ın yaptığını da yapmadık. Yani kimseye yağ çekmedik, çekmeyiz!” dedi.

TÜRKYILMAZ’IN HEDEFİ NE?

Türkyılmaz’ın bir televizyon programının üzerinden başlattığı kavganın arkasında ise 6 ay içinde belediye başkan adaylarının Kılıçdaroğlu’nun belirleyecek olması yatıyor. Sözcü ve Halk TV’nin Muharrem İnce tarafında yer alması da Türkyılmaz’ın her iki yayın organında görev alan iki ünlü ismi hedefe oturtmasında önemli bir etken olarak gösteriliyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK KAPIŞMA

Türkyılmaz ve Dündar’ın açıklamaları ikilinin taraftarları arasında da adeta sosyal medya savaşı çıkardı. Her iki paylaşımın altında kozlarını paylaşan taraftarlar, ağır sözlerle ikiliyi eleştirdi. Halk TV ve Sözcü Gazetesi başta olmak üzere CHP’ye yakın medyanın da ana gündemine oturan kapışmada, Türkyılmaz belediye hesabını da kullanarak Dündar’a yanıt verdi.

YAĞ ÇEKMİYORUM DERKEN BİLE…

Halk Arenası programı üzerinden “Genel başkanıma küfür ettirmem” diyerek adeta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj veren Türkyılmaz, Dündar’ın yağ çekme paylaşımına tepkisi gecikmedi. Dündar'ın sosyal medya mesajında "Türkyılmaz'ın yaptığını da yapmadık. Yani kimseye yağ çekmedik, çekmeyiz!" ifadeleri nedeniyle küplere binen Türkyılmaz,  uzun bir açıklama metniyle yağcı olmadığını ispatlamaya çalıştı. Kendini savunurken bile tribünlere oynamaya devam eden Türkyılmaz, yine Atatürk ve Kılıçdaroğlu’nu kullanarak algı oluşturmaya çalıştı.  Türkyılmaz’ın kimseyi ikna edemediği sözler şöyle devam etti; "Biz kimseye yağ çekmiyor, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partimize, partimizi temsil eden Genel Başkanımıza zarar verilmesinin önünde duruyoruz."

“KONUK DAYATMADIM” DEDİ AMA

Türkyılmaz yaptığı yazılı açıklamada konukların kimler olduğunu sorduğunu belirterek, “28 Şubat Çarşamba günü Halk Tv'de görevli bir arkadaşımız arayarak Arena programını 16 Mart 2018 günü Mudanya'da yapmak istediklerini iletti. Bu iletişimi kuran Belediyemizin Basın ve Halkla İlişkiler Birimine, "programın kamuya açık bir alanda yapıldığını ve son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi kimliğine hakarete varan söylemlerde bulunan kişilere karşı hassas olduğumu, bu yüzden konuklarının kimler olduğunu sormalarını istedim" Sanıyorum ki ilçemde yapılacak bir programın konuklarını bilmek en doğal hakkım. Ancak bu sorumuzun karşısında "Bir daha Mudanya'ya gelmeyecekleri" tepkisi ile karşılaştık. Uğur Dündar'ın ifade ettiği gibi "konuk dayatması" asla söz konusu değildir ve konuklara dair bilgilendirmede bulunmayarak dayatmayı bizzat kendisi yapmıştır. Demokrasi kurallarını sindiren hiçbir CHP'li böyle bir talepte bulunamaz."

KÜFÜR DEĞİL HAKARET

Başkan Türkyılmaz yaptığı açıklamada bir önceki mesajındaki, “Kimse kusura bakmasın, Genel Başkanıma, partime ve partililerime Mudanya'dan küfür ettirmem" sözlerine gelen tepkiler nedeniyle geri adım atarak,  “Burada kastettiğim "küfür", söylemlerinde ve yazılarında Cumhuriyet Halk Partisine, Genel Başkanına ve kurumsal kimliğine hakarete varan söylemlerle tüm partilileri rencide edenlerdir” dedi.

DÜNDAR’A AYAR VERDİ

Türkyılmaz açıklamasında Uğur Dündar’a da ayar verirken, “Uğur Dündar bir gazetecidir, ben ise Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı. Herkesin görev ve sorumlulukları vardır. Ben sorumluluklarımı ilçeme hizmet ederek ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne en ufak bir zarar gelmemesi için çalışarak yerine getiriyorum. Bir gazeteci de kendi sınırları içerisinde kalarak, görev tanımının gerekliliklerini yerine getirmelidir” diye konuştu.

 

HEDEF YILMAZ ÖZDİL Mİ?

Türkyılmaz’la Dündar arasındaki kapışmaya yol açan kişinin Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil olduğu ifade ediliyor. Özellikle CHP Büyük Kurultayı öncesi ve sonrasında Kılıçdaroğlu’nun sert sözlerle eleştiren Özdil, Kılıçdaroğlu için “guguk kuşu” tabirini kullanmıştı. Özdil, "Sıkın dişinizi… En fazla dokuz kurultay sonra tamamdır bu iş" başlıklı makalesinde, “Yedi defa kaybetmiş biri hâlâ “rakipsiz” genel başkan seçiliyorsa, bunu sadece geri zekalılıkla tarif etmek yeterli değildir.” İfadelerini de kullanmıştı. Özdil, onlarca makalesinde Kılıçdaroğlu ve ekibini yerden yere vuran yazılar yazıyor. Türkyılmaz’ın Özdil’in programa çıkarılma riskine karşı bu adımı attığı ileri sürülüyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.