SON DAKİKA
Hava Durumu

Atatürk Caddesine 1. Kalite Sessiz Asfalt

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, asfaltlama çalışmaları nedeniyle kısa süre trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde incelemel

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2013 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2013 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Atatürk Caddesine 1. Kalite Sessiz Asfalt
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, asfaltlama çalışmaları nedeniyle kısa süre trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde incelemelerde bulundu. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, T-1 tramvay hattıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, tramvay çalışması yapılan caddelerde başta bina cepheleri olmak üzere alt ve üst yapının tekrar düzenlenmesiyle ilgili faaliyetlerin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Düzenleme yapılan yerlerden birinin de Atatürk Caddesi olduğunu, Atatürk Caddesi'ndeki bina cephesi yenilemeleriyle çeşitli eksikliklerin bir bir tamamlandığını hatırlatan Başkan Altepe, "En son Atatürk Caddesi'nin zemin kaplaması, asfalt işlemleri komple yenilenmiş oldu. Tarihinde ilk defa Atatürk Caddesi, alt yapısıyla birlikte tam anlamıyla düzenlenmiş oldu." diye konuştu.
Mevcut asfaltı kazıyarak başladıkları çalışmalarda normal asfaltın üzerine koruma katını da katarak 'sessiz asfalt' olarak adlandırılan 1. kalite asfaltı Atatürk Caddesi'ne atmış olduklarını söyleyen Başkan Altepe, "Uzun yılların ardından Bursa, kaliteli asfalta Atatürk Caddesi'yle kavuşmuş oldu. Belki bir miktar halkımıza sıkıntı verdik ama kaliteli, işlevsel bir asfalta sahip olmuş olduk. Şu anda trafik açık, Atatürk Caddesi şimdiden sonra kullanıma serbest. Halkımız gönül rahatlığıyla caddemizi kullanabilir. Bursa’mız için hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.


Zafer Plaza önünden başlayıp Cumhuriyet Caddesi kesişimine kadar olan bin 200 metrelik kısımda eğimi farklılıklar gösteren ve deforme olan asfalt yüzeyi freze ile alındı. Eski asfalt altında kalan bozuk yol altyapısı belediye ekiplerince 40 santimetre derinliğinde kazılarak gerekli altyapı çalışmaları ve hat deplase işlemleri tamamlandı. Daha sonra temel dolgusu yapılarak yol alt yapısı yeniden oluşturuldu. Oluşturulan yeni yol altyapısına müteahhit firma ekiplerince Plent Mix Temel uygulamasının ardından yüzde 1 eğim ile Bitümlü Temel Asfalt Tabakası, Binder Asfalt Tabakası ve en son kat olan Modifiye Bitüm Esaslı Aşınma Tabakası uygulaması ile yol yenileme ve asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda 1 vardiyada 3 kazı dolgu ekibi ve 3 asfalt kaplama ekibi olmak üzere idare ve müteahhit ekipleri ile toplam 90 personel, gece ve gündüz vardiyası olmak üzere 2 vardiyada toplam 180 personel görev aldı. Yaklaşık 1,5 milyon TL’ye mal olan çalışmalar kapsamında 6 bin 250 metreküp kazı, 6 bin 850 ton temel dolgu işlemi yapıldı. 6 bin 780 ton temel, binder modifiye aşınımlı asfalt döküldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.