SON DAKİKA
Hava Durumu

Atma Hayri başgan, din kardeşiyiz!

Alpaslan YILDIZ Marmarabirlik yönetimini hedef alan kara propagandayı fırsat bilen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Atma Hayri başgan, din kardeşiyiz!
Alpaslan YILDIZ

Marmarabirlik yönetimini hedef alan kara propagandayı fırsat bilen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, palavrada kantarın topuzunu iyice kaçırdı. Belediye olarak 50 bin ton zeytin alacaklarını ve Marmarabirlik’ten 1 lira fazla fiyat vereceklerini vaad eden Türkyılmaz, bu kadar zeytini koyacak depoyu ve 400 milyona yakın kaynağı nereden bulacağını ise açıklamadı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yine olmayacak bir işle kamuoyu gündeminde. Seçim dönelerinde verdiği sözlerin hiçbirini tutmayıp sadece konser ve festivallerle algı oluşturmaktan başka bir icraatı olmayan Türkyılmaz, ilçesinde doğru düzgün çöp toplamayı bile beceremezken şimdi boyundan çok daha büyük bir işi yapacağı iddiasıyla gündemde. Yeni Dönem Gazetesi Yazarı Yüksel Baysal’a Antalya’da açıklamalarda bulunan Türkyılmaz, belediye olarak 50 bin ton (elli bin) zeytin almayı planladığını kaydetti.

FIKRA GİBİ MÜJDE

Baysal’ın Türkyılmaz güzellemesi yaptığı yazısında müjde olarak kaleme aldığı açıklamaya göre Zeytin Dalı projesi kapsamında belediyeye ait zeytinliklerden toplanan zeytinlerin yağa dönüştürülerek fakir fukaraya dağıtılması faaliyeti biraz daha genişletilecek. Üreticiden 50 bin ton zeytin alacak Mudanya Belediyesi. Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisinin Marmarabirlik’in verdiği fiyattan 50 kuruş veya bir lira daha fazla fiyat vermeyi de taahhüt etmiş.

KARALAMA KAMPANYASI

Marmarabirlik’e yönelik son günlerde başlatılan karalama kampanyasını fırsat bilen Türkyılmaz, hayali bir proje ile birliği yıpratmak istiyor. Belediyenin imkânlarına bakmadan zeytin piyasasında dengeleyici rol oynayacağını ileri süren Türkyılmaz,  Marmarabirlik'in Tirilye zeytinine yeterince sahip çıkmadığını da satır arasında geçiriyor. Belediyenin piyasaya alıcı olarak girmesiyle üreticinin lehine bir tablo oluşturmasını ve fiyatları artırmasını hedeflediğini söylüyor.

İŞTE SAKLANAMAZ GERÇEKLER

Her zamanki gibi algı siyaseti yapmaya kalkan ve bu kez Marmarabirlik’i hedef alan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın açıklamaları kamuoyunda da tebessümle karşılandı. Marmarabirlik daha geçen hafta yaptığı açıklamada 42 bin 500 ton zeytin alacağını ve bunun karşılığında 340 milyon lira üreticiye kaynak aktaracağını açıklamıştı. Yani Türkyılmaz’ın alacağı 50 bin ton zeytinin maddi külfeti 400 milyonu buluyor hatta aşıyor.

BÜTÇEYE BAK SOYUNDUĞU İŞE BAK!

Mudanya Belediyesi olarak 400 milyon lira tutarında zeytin alacağını açıklayan Türkyılmaz, belediyenin bütçesinin 116 milyon lira olduğundan habersiz görünüyor. Belediye tek kuruş harcamadan sadece zeytin alsa bile ancak vaat ettiğinin yüzde 20’sini gerçekleştirebilir durumda. Böyle bir iç için 400 milyon lira kredi alma yetki ve imkanı da olmayan Türkyılmaz’ın bu işin ekonomisini nasıl sağlayacağı meçhul.

O DEPOLAR NEREDE?

Tek sorun kaynak problemi de değil. Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi olan Marmarabirlik’in 8 bölgede toplam depolarının kapasitesi 80 bin ton. Bu bağlı 8 kooperatifin tümümü kapsayan bir rakam. Mudanya Belediyesi’nin 50 bin ton zeytini alıp nerede işleyeceği, hangi depolara koyacağı, bu iş için asgari 300 personeli nereden bulacağı ise işin ciddiyetsizliğini de ortaya koyuyor. Üstelik 50 bin ton gibi ciddi bir ürün stokunu nereye satacağı yani pazarı nereden bulacağı da ayrı bir tartışma konusu. Mudanya Belediyesi’nin böyle bir işi yapma imkan ve ihtimali yok. O halde Marmarabirlik’i yıpratmaya yönelik olduğu çok açık olan bu algı operasyonuyla Türkyılmaz’ın elde etmek istediği fayda ne?

YARIN ÜRÜN GELİRSE NE OLACAK?

İşin ilginç yanı Hayri Türkyılmaz’ın ultra hayal bu projesi özellikle üreticiler arasında hızla yayılıyor. Marmarabirlik’ten 1 lira daha fazla vereceğini ilan eden Türkyılmaz’ın vaadi üzerine bugünden itibaren üretici zeytinini Mudanya Belediyesi’nin önüne indirmeye başlarsa ne olacak? Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, o zeytinleri alacak mı yoksa çıkıp üreticiden bu hayal ürünü açıklama için özür mü dileyecek?

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.