SON DAKİKA
Hava Durumu

AVM'ler mercek altında

Korupark’ta olayların arkası kesilmiyor. Sendikalı olmaları gerekçesi ile işten çıkarılan 53 kişinin ardından Korupark ile alakalı yeni iddialar i

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2013 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2013 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Korupark’ta olayların arkası kesilmiyor. Sendikalı olmaları gerekçesi ile işten çıkarılan 53 kişinin ardından Korupark ile alakalı yeni iddialar ileri sürüldü. İddialara göre AVM yönetimi başörtülü bayanların çalışmasına izin vermiyor ayrıca Cuma namazı için esnafın mağaza kapatmasını da yasaklıyor.



Türkiye’nin sayılı alışveriş merkezlerinden olan Korupark Alışveriş Merkezi bünyesinde çalışan 53 güvenlik görevlisinin Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle AVM yönetimi tarafından işlerine son verilmişti. Sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan güvenlik görevlilerine sendikalı olmaktan vazgeçmeleri durumunda işe geri alınacakları taahhüt edilmişti.  Edindiğimiz bilgiye göre bugüne kadar 6 kişi sendikalı olmaktan vazgeçerek işlerine geri döndü. Öte yandan sendikalı olmakta ısrar edenler ise gerekli resmi başvururları yaparak mahkeme sürecini başlattılar. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Öz-İş Sendikası Mali Sekreteri Önder Arslan, “Korupark yöneticileri buraya hiçbir sendika giremez diyor. Sendika Anayasal bir haktır. Biz gerekli yerlere, bakanlığa, bölge müdürlüğüne başvurumuzu yaptık. Üyelerimizin haklarını savunacağız.”dedi.

KORUPARK’TA YENİ İDDİALAR

Tüm bu süreç devam ederken Korupark ile alakalı yeni iddialar ortaya çıktı. İddia edildiğine göre Korupark yönetimi, Cuma namazı gerekçesi ile esnafın mağazasını kapatmasına müsaade etmiyor. Cuma günlerini mağazasını bir süreliğine kapatmak isteyen fakat yönetimin mani olması nedeniyle kapatamayan esnaf zorda kalıyor. Elbet iddialar bununla da sınırlı değil; bir diğer iddia ise artık duymaya alışık olduğumuz ve bugünün Türkiye’sinde bir yere koymakta zorlandığımız türden. Bu iddiaya göre Korupark AVM içinde başörtülü bayanların çalışmasına yönetim izin vermiyor. Torunlar A.Ş’nin muhafazakar bir anlayışa sahip oldukları biliniyor. Fakat böyle bir anlayışa sahip olmalarına rağmen AVM’lerinde neden böyle bir uygulama yaptıkları ise kamuoyunda birçok soru işaretlerinin doğmasına sebep oluyor.

AVM’LER DENETLENECEK

Hatırlanacağı üzere İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı tarafından AVM’lerin denetleneceği haberine geçtiğimiz hafta medyada yer verilmişti. Söz konusu haberlere göre Mart ayından itibaren Bursa da dahil toplam 19 ildeki AVM’ler denetlenecek. Denetimlerde iş yerinden alınan ücretler, fazla mesai, çalışma saatleri ve izinleri gibi risklerin inceleneceği kaydediliyor. Denetimlerde incelenecek olan başlıklar daha da artabilir. Anlaşılan o ki AVM’lerdeki çalışma koşulları artık devlet tarafından mercek altına alınıyor. Bu incelemelerde Korupark’ta yaşandığı ileri sürülen hadiselerin de dikkate alınacağı kanaatindeyiz.

KORUPARK YÖNETİMİNDEN CEVAP BEKLİYORUZ

Tüm bu iddialar üzerine Korupark yönetiminden gelecek cevaba gazete sayfalarımızın açık olduğunun altını çizerek Şehir Gazetesi olarak soruyoruz: İşten çıkarılan güvenlik görevlileri yeniden işe alınacak ve sendikalı olarak çalışmalarına izin verilecek mi? Korupark AVM içerisinde başörtülü bayanların çalışmasına izin verilmediği doğru mu; eğer doğru ise bunun gerekçesi nedir? Mağazasını kapatarak Cuma namazına gitmek isteyen esnafa mağazayı kapatma izni verilmediği doğru mudur?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.