SON DAKİKA
Hava Durumu

Avşar görevinden alındı

Paralel yapıyla ilişkisini gazetemizde defalarca yazdığımız halde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından korunan Genel Sekreter Sey

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avşar görevinden alındı
Paralel yapıyla ilişkisini gazetemizde defalarca yazdığımız halde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından korunan Genel Sekreter Seyfettin Avşar, dün alel acele emeklilik dilekçesini verdi.
Adliye önünde Zaman Gazetesini savunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan önceki gece Demokrasi Meydanında nöbet tutarken, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da darbe kalkışmasının ancak 6. gününde FETÖ diyebildi.
 

 

 

Paralel yapıyla ilişkilerini Bursa Şehir Gazetesi okurlarıyla defalarca paylaştığımız Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar,  dün emeklilik dilekçesini vererek görevden ayrıldı. 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Avşar’ın belediye ile yolları ayırması, bugüne dek paralel yapının kuruma sızmasına göz yuman Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin durumdan sıyrılması için yeterli olmayabilir. Avşar’la yolları ayırma kararı alan Altepe’nin telaşı AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve BTSO Yönetim Kurulu üyesi Şakir Umutkan’da da görülüyor.

FETÖ DOSTLARINI BİR TELAŞ ALDI

FETÖ aleyhine tek satır açıklama yapmayan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan da bir telaş içerisinde meydanlarda demokrasi nöbetinde boy gösteriyor. Torun, yaptığı basın açıklamasında dahi, “FETÖ” ifadesini hiç kullanmaması ile dikkatlerden kaçmadı. Torun, FETÖ yerine “ihanet”, “kötülük kaynağı” demekle yetindi ve darbe kalkışmasına ilişkin bir isim göstermedi. Torun, Yıldırım Belediye Başkanı olduğu dönemde kamu kaynaklarını paralel yapıya sunan ve Mısır imamının kardeşi olan Özgen Keskin’le de yakınlığını devam ettirdi. Cemalettin Torun’un ağzından FETÖ sözcüğü darbe kalkışmasının 6. Gününde ancak dile geldi. Ramazan ayında parti binasının terasında verdiği iftarda Keskin, onur konuğu edilmişti.  Adliye önünde Zaman Gazetesi’ni müdafa etmek için eyleme giden BTSO Yönetim Kurulu üyesi Şakir Umutkan, düne kadar bağlarını kesmediği paralel yapının darbe kalkışması sonucu Demokrasi Meydanında soluğu alanlar arasındaydı.

AVŞAR’IN OĞLU VE KARDEŞİNDEN BÜYÜK İHANET

Avşar’ın oğlu Yrd. Doç. Dr. Veysel Avşar’ın FETÖ bağlantılı Florida International University’de tam burslu olarak doktorasını yaptığını ve şimdilerde de paralel yapının vakıf üniversitesi olan  Uluslararası Antalya Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde Yardımcı Doçent olduğunu defalarca kaleme aldık. Ayrıca Avşar’ın askeriyeden atılan eski astsubay olan kardeşi Ahmet Avşar’ın sahibi olduğu Değişim Medya geçtiğimiz yıla kadar paralelin yandaş medyası Bugün’ün Bursa reklam ajansı olarak çalışıyordu.

BELEDİYE KADROLARINI FETÖ’CÜLERE VERDİ

Avşar, büyükşehir belediyesi kadrolarına FETÖ üyelerini yerleştirerek, belediye imkanlarını adeta örgütün kullanımına sundu. Büyükşehir Belediyesinin en kritik noktası olan AR-GE Şube Müdürlüğü’ne paralelci Aslan Sevi’yi atamıştı. Seyfettin Avşar tarafından AR-GE Müdürü yapılan Aslan Sevi’nin daha önceki bağlantıları kendisi hakkında bir takım bilgiler veriyor. Tesadüf bu ya, Avşar’ın bürokratı daha öncede Paralelci Gemlik eski Kaymakamı ve İl Özel İdaresi’nin son Genel Sekreteri Bilal Çelik’in özel kalem müdürlüğünü yapmış bir isim. Aileden paralelci olan Aslan Sevi’nin abisi Selahattin Sevi de bir dönem okyanus medyası olarak tabir edilen FETÖ/PDY’nin devlet el koyana kadar amiral gemisi durumundaki Zaman Gazetesi’nde editör olarak görev yaptı.  Geçtiğimiz Mart ayında editör olarak çalıştığı Zaman Gazetesi’ne devletin kayyım ataması ve el koyması üzerine paralel yapının başlattığı provakatif protesto eylemlerinde ön sıralarda yer alan abi Sevi, protestocu grupla birlikte hareket ederek gerek hükümet gerek kayyım hem gerekse de devletin polisine mukavemette bulunmuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.