SON DAKİKA
Hava Durumu

Avukat Ö.Ç.'nin 10 yıl hapsi isteniyor

Bursa’da yanına iş görüşmesi için gelen sekreterin içeceğine etonol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın davasında t

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2015 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2015 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avukat Ö.Ç.'nin 10 yıl hapsi isteniyor
Bursa’da yanına iş görüşmesi için gelen sekreterin içeceğine etonol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın davasında tutuksuz sanıklardan birine yakalama kararı çıktı.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'cinsel istismar' suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen Bursa Barosu avukatlarından tutuksuz sanık Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu ileri sürülen M.R.B.’nin yargılanmasına devam edildi. Geçen yıl Nisan ayında yanına iş görüşmesi için gelen sekreter C.Ç.'ye (20) kendi doğum günü partisinde ikram ettiği kola ve çayın içine etonol koyup cinsel istismarda bulunmakla suçlanan sanık Ö.Ç., bu celseye de katılmadı. Mahkemeye iki sayfalık yazılı savunma dilekçesi veren sanık Ö.Ç., kendisine iftira atıldığını belirterek, hakkındaki iddiaları reddetti.

Mağdur C.Ç.’nin Avukatı Nevin Canbaz, tutuksuz sanık M.R.B.’nin mahkemeye dilekçe verdikten sonra kaçtığını belirterek, her iki sanığın da tutuklanmasını istedi.
Mahkeme, sanık M.R.B. hakkında ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti. Ayrıca mahkeme, sanıklar hakkında yasal şartlar oluşmadığı için tutuklama talebini reddetti.
Bunun üzerine duruşmada söz alan müdahil vekili Mefaret Öztürk, “İlla avukat arkadaşımız Nevin Canbaz’a yönelik bir saldırı mı olması gerekiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kadın Platformu üyeleri de duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaparak, mağdur ve avukatı Nevin Canbaz'ın yanında olduklarını dile getirdi.
(OSM-HA-Y)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.