SON DAKİKA
Hava Durumu

Avustralya'dan Bursa'ya 'Medeniyet Seferi'

► Sercan GÜLER   Sidney Multicultural NSW’in desteklediği Auburn Gelibolu Camii Derneği Gençlik Organizasyonu I-Youth ve Ens

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2018 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avustralya'dan Bursa'ya 'Medeniyet Seferi'
► Sercan GÜLER

 

Sidney Multicultural NSW’in desteklediği Auburn Gelibolu Camii Derneği Gençlik Organizasyonu I-Youth ve Ensar Vakfı  ortaklığıyla hazırlanan ‘Medeniyet Seferleri’ne katılan öğrenciler, Bursa’da tarihi ve kültürel eserleri ziyaret ederek bilgi edindi. 3. Nesil Türk Üniversite öğrencisi 19 genç Dr. Abdurrahman Asaroğlu’nun heyet başkanlığında önemli bir deneyim yaşamış oldu.

 

Tarihi, doğal ve kültürel zenginliği ile Bursa, Avustralya’dan gelen öğrenci grubuna güzel bir gözlem deneyimi kazandırdı. Sidney Multicultural NSW’in desteklediği Auburn Gelibolu Camii Derneği Gençlik Organizasyonu I-Youth ve Ensar Vakfı  ortaklığıyla hazırlanan ‘Medeniyet Seferleri’ kapsamında ülkemizde önemli tarihi noktaları inceleyen öğrencilerin durağı Bursa oldu. 3. Nesil Türk Üniversite öğrencisi 19 gencin bulunduğu heyet, Dr. Abdurrahman Asaroğlu’nun başkanlığında gözlem ve incelemelerde bulundu.

EVLİYA ÇELEBİ’NİN İZİNDE

YTB Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı Medeniyet Seferleri adı taşıyan program kapsamında, Avustralya’dan gelen gençler 19- 28 Şubat tarihleri arasında Türk ve İslam kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak. Gezi kapsamında İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Edirne’yi gezip bilgi edinecek olan genç öğrenciler, böylece Osmanlı Devleti tarihinin çeşitli dönemlerinden kesitleri, o günlerden günümüze ayakta kalan tarihi eserler, kültürel motifler vasıtasıyla tanımaya çalışacak.

EVLİYALAR ŞEHRİNDE CUMA NAMAZI

Gezi kapsamında Bursa’da da gözlem yapma fırsatı bulan gençlerin ilk durağı Ulucami oldu. 22 Şubat günü kent merkezinden ziyaretlerine başlayan öğrenciler, Ulucami’deki tarihi, dini ve mimari dokuyu soluduktan sonra hanlar bölgesinde tarihten günümüze uzanan esnaf kültürünü gözlemleyerek bilgi edindi. Yemek molasında kente özgü lezzetleri deneyimleyen öğrenciler daha sonra Tophane’ye çıkarak hem şehri hakim noktadan inceledi, Hem de Osmangazi ve Orhangazi Türbelerini ziyaret edip, Osmanlı’nın beylikten gelen mücadeleci günlerine dair rehberlerinden bilgi aldı. Gençler Bursa gezilerine Emirsultan Türbesi ve Camii ile Osman Hamdi Bey’in tablolarına konu olmuş Yeşil Türbe ve Camii ile devam etti. 23 Şubat Cuma sabahı tarihi Bursa dokusunda güne başlayıp kapalı çarşıda alışveriş yapan gençler, Cuma namazı ardından kentten ayrıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.