SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayasofya için

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa temsilciliği tarafından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa temsilciliği tarafından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı. 


Anadolu Gençlik Derneği tarafından İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelinde başlatılan 'Zincirler kırılsın, Ayasofya cami olarak açılsın' adlı imza kampanyası vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Orhangazi Parkı’nda toplanan dernek üyeleri vatandaşlardan imza topladı. 15 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında bütün Türkiye’de devam edecek olan kampanyada 50 bin imza toplanması hedefleniyor.
Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay, “29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilen İstanbul, hangi inançla olursa olsun her insan için adaleti tesis etme çabasında olan ve hakkı üstün tutan, 560 yıldır sembolü olan bir şehirdir. İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmed Han tarafından Ayasofya camiye dönüştürülmüştür. Ayasofya bu fethin sembolü ve adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir” dedi.
Dernek Başkanı Altay’ın konuşmaları sırasında vatandaşlar sık sık, ‘Biz Fatih’in askerleyiz’, ‘Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın’ şeklinde sloganlar atıp, ‘İmzanla zincirleri kır’, ‘İman varsa imkan da vardır’ yazılı pankartlar açtı. Osmanlı kıyafetleri giyen bir kişi, Fatih’in vakfiyesini okudu. Daha sonra grup üyeleri vatandaşlardan imza topladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.