SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydın'da ders verdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Aydın’ın Nazilli ilçesinde geleceğin siyasetçilerine tecrübelerini aktardı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Aydın’ın Nazilli ilçesinde geleceğin siyasetçilerine tecrübelerini aktardı. 


AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Altepe, AK Parti'nin Türkiye’deki önemine değindiği konuşmasında, Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başta ekonomi olmak üzere birçok alanda dünyada haklı bir gurur elde ettiğini söyledi. Son yıllarda yaşadığı kalkınma nedeniyle Türkiye'ye, Avrupa da dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerinin imrendiğini ifade eden Başkan Altepe, sağlanan başarıların devam etmesinin ise yerelde de iktidar ve başarılı olmaya bağlı olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye’nin geleceği için büyük şans olduğunu, başta Balkanlar olmak üzere yurtdışında nereye gidilirse gidilsin Türkiye'nin artık büyük bir devlet olarak görüldüğünü vurgulayan Başkan Altepe, İstanbul ve Bursa'da olduğu gibi Muğla'da, Aydın'da ve Nazilli'de de iktidar olmak için çok çalışmanın ve halkın yanında olmanın gerektiğini vurguladı.
TBMM Genel Kurulu'ndan geçen ve 2014 yılı seçimlerinin ardından uygulamaya girecek olan Büyükşehir Kanunu’nun yerel yönetimlere planlarındaki her türlü projeyi gerçekleştirme konusunda tam yetki verdiğini hatırlatan ve Muğla ile Aydın'daki seçimlerin mutlaka alınması yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Altepe, “Bursa iyi işler yaparsa, bu en çok Türkiye'ye yarar, ülkemiz güçlü olur. Muğla’da ve Aydın'da iktidar olunursa, Türkiye daha da güçlü olur. Çünkü merkezi hükümetle yerel yönetimler aynı çatı altında bulunduğu zaman, aynı anlayışla hizmet ettiği zaman yatırımlar da, gelişme de bir bütün halinde kısa zamanda gerçekleşiyor. Bunun için çok çalışmamız ve aradaki farkı halka iyi anlatmamız gerekiyor" dedi.
Başkan Altepe, yerel yönetimlerde başarılı olmanın halka yakın olmaktan ve halkla birlikte karar almaktan geçtiğini de söyledi. Halkın yanında olmanın önemini örnekleyen Başkan Altepe, “Belediye olarak her zaman halkla iç içe olmalı ve halkın ihtiyaçlarını en iyi şekilde en kısa zamanda gidermeliyiz. Yerelde iktidar olmak ve Türkiye'yi de güçlü yarınlara taşımak önemli” diye konuştu.
Başkan Altepe, sağlanan başarıda kentin katılımcılıkla yönetilmesinin de büyük rolü olduğuna değindi. Bursa'da bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve kentin 2030 vizyonunu ortaya koyan Çevre Düzeni İl Planı'nı 2780 kişinin katılımıyla 180 toplantı sonucunda 3 yılda aldıklarını ve oluşturulan planların Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Muğla'da yaptığımız toplantıda bu olay şaşkınlık oluşturdu. 'Nasıl yani, 2780 kişinin katıldığı ve yıllar süren bir toplantıda karışıklık çıkmadı mı, tam sonuç nasıl alınabildi' diye. Hayır çıkmadı çünkü biz bu planları oluştururken, aralarında İstanbul'un planlarını yapan akademisyenlerin de bulunduğu 60 profesyonel, tüm sivil toplum örgütleri, valilik, il genel meclisi, kurumlar, odalar ve tüm siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantılarla hareket ettik. Herkesin görüşlerini dikkate aldık ve arzu edilen şekilde planlar oluşturduk” şeklinde konuştu.
Türkiye'nin gündemindeki kentsel dönüşüm konusunda da bu şekilde hareket ettiklerini, Bursa için örnek olmasını arzu ettikleri Akpınar'daki kentsel dönüşüm çalışmasını 2 bini aşkın mahalle sakiniyle toplantılar yaparak gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Eğer bu dönüşümü onlar için yapıyorsak, başımızın ağrımaması, başarının sağlanması için onlarla birlikte hareket etmek şart” dedi.
Yine benzer mantıkla Bursa'nın 20 yıllık Ulaşım Ana Planı'nı hazırladıklarını ve dünyanın 30'a yakın başkentinde ulaşım planlarını hazırlayan Dr. Brenner firmasını da işin içerisine kattıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Şehirdeki herkesin hangi görüşten olurlarsa olsun yönetime katılmasını destekliyoruz. Bunu ihtiyaç olarak görüyoruz. Bursa'da yerel yönetimdeki en büyük amaçlarımızdan biri de budur. Ne olursa olsun, sonuçta kazanacak olan Bursa'dır. Güzel ve iyi şeyler, halkın yararına hizmetler yapalım ki iktidarımız güçlensin" diye konuştu.
Başkan Altepe, konuşmasının ardından katılımcılardan gelen sorulara da cevap verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.