SON DAKİKA
Hava Durumu

Aziz Torun'un Bursalı CEO'su Feyza Acar Sönmezer'den geri adım

Korupark  Ceo’su Feyza Acar Sözenmezer’in kişisel Facebook sayfasında, Meclis’e örtülü olarak giren 4 Ak Partili bayan milletvekili hakkın

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2013 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2013 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aziz Torun'un Bursalı CEO'su Feyza Acar Sönmezer'den geri adım
Korupark  Ceo’su Feyza Acar Sözenmezer’in kişisel Facebook sayfasında, Meclis’e örtülü olarak giren 4 Ak Partili bayan milletvekili hakkında yaptığı paylaşım eleştirilere neden oldu. Sönmezer’in paylaştığı fotoğrafın altında, söz konusu milletvekillerinin Meclis’te hiçbir etkinliklerinin olmadığı, senaryo gereği kapandıkları şeklinde yorum vardı. Daha önce de Korupark yönetimi, Cuma saatlerinde mağazaların kapanmasına izin vermemesi ve başörtülü bayanları çalıştırmaması yönündeki iddialarla gündemde yerini almıştı.

Muhafazakar kimliğiyle tanınan Aziz Torun’un Korupark CEO’su Feyza Acar Sönmezer’in kişisel facebook sayfasında paylaştığı fotoğraf ve fotoğraf altındaki yorum dikkat çekti. Feyza Acar Sönmezer’in temsil ettiği kurumun yatırımlarından biri olan Korupark ve Korupark teras evlerinin hazine arazisi üzerine inşaa edildiği yönündeki iddialar gündemdeyken altında, Meclis’e örtünerek giren milletvekilleri hakkında sahtecilik ithamında yorum bulunan bir fotoğrafı kişisel Facebook sayfasında paylaşması tepkiyle karşılandı.

“SENERYO GEREĞİ HACCA GİTTİLER”

Meclis’e örtüleriyle giren Ak Partili 4 Milletvekili Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey’in örtünmeden önce çekilmiş fotoğraflarının altında şu yorum bulunmaktaydı:

“Milletvekili olmadan önce meclise türbanla girilmeyeceğini bilen, hayatlarında hiçbir zaman başörtüsü takmayan, üç yıldır başları açık olarak meclise gelen, senaryo icabı haca gidip türban takan… Meclis kürsüsüne sadece bir kez yemin töreninde çıkan, parmak kaldırıp indirmenin dışında en küçük bir varlık gösteremeyen ama her ay ek gelir ve katkılarla beraber 17.000 TL. maaşı cebine atan ‘Müslüman Kadın Vekiller’”

“BEN FARKINDA DEĞİLİM BENİM BİLGİM HARİCİNDE…”

Sayfasına taşıdığı paylaşımı hakkında Gazetemize açıklama yapan Sönmezer, paylaşımı yaptığı sayfanın kurumsal değil kişisel olduğunu vurgulayarak paylaştığı fotoğrafın altındaki yorumun kendisine ait almadığını ifade etti. Sözmezer “Ben farkında değilim, benim bilgim haricinde paylaşılmış. Yorum benim kişisel yorumum değil.”dedi.

AZİZ TORUN VE TORUNLAR GRUP

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Torunlar Gıda A.Ş’nin de kurucusu olan Aziz Torun muhafazakar kimliğiyle tanınıyor. Başbakan Erdoğan’ın da İmam-Hatip Lisesin’den arkadaşı olduğu söylenen Torun, 1950 yılında Erzincan’ın Kemah İlçesi’nde doğmuştur. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Torun, 1976 - 1982 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişliği yapmıştır. 1982 yılında iş müfettişliği görevinden ayrılan Aziz Torun özel sektörde iş hayatına devam etme kararı almıştır.

1977′DE KURULAN ŞİRKET: TORUNLAR

1977 yılında piyasaya giren Torunlar Grubu, Türk gayrimenkul piyasasının önde gelen isimleri arasına kısa sürede girdi. 1996 yılına kadar orta düzeyde bir şirket olan firma, aynı yıl kurulan Toray İnşaat ile adeta çağ atladı. İnşaa ettikleri ilk alış veriş merkezi olan Bursa Zafer Plaza’yı 3 yıl gibi bir sürede bitiren firma, 1997 yılında Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük toptantıcısı olarak lanse edilen GİMAT’la ortaklığa giderek gıda sektörüne de girmiş oldu.

ŞİRKETİN YILDIZI 2000′LERDE PARLADI

2004 yılında geliştirilen ve açılan Antalya Deepo Outlet Center ve 2005 yılında Marmaris Netsel Marina içinde % 44.6 hisselik ortaklık, firmanın 2000′li yıllara başarılı girmesini sağladı.

2007 yılında Korupark Alışveriş Merkezi’ni açan şirket bu girişimi ile konut kompleksleri konusunda portföyü genişletti.

2008 yılındaki Nishistanbul, ardından 2010 yılında, Torium İstanbul girişimleri firmanın sektördeki bilinirliğini artırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.