SON DAKİKA
Hava Durumu

'Babasultan kirazı 7 ülkeye ihraç ediliyor

Kestel ilçesine bağlı Babasultan Mahallesinde yetiştirilen ve "Babasultan kirazı" olarak adlandırılan ürün, başta İngiltere olmak üzere Alma

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Babasultan kirazı 7 ülkeye ihraç ediliyor
Kestel ilçesine bağlı Babasultan Mahallesinde yetiştirilen ve "Babasultan kirazı" olarak adlandırılan ürün, başta İngiltere olmak üzere Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Rusya'ya ihraç ediliyor.

Firmalar aracılığıyla daha önce İngiliz Kraliyet Sarayı'na da kiraz gönderilen 350 haneli mahallede, 12 bin 500 dönüm meyve ağacı bulunuyor. Mahalle sakinlerinin tamamı ise meyvecilikle geçiniyor. Mahalle muhtarı Fahri Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 700 yıllık geçmişi bulunan yerleşim yerinden 20 yıldan beri meyve ihracatı yapıldığını söyledi. Son zamanlarda etkili olan yağmurların ürünü olumsuz etkilediğini, daha önceki yıllarda 2 bin tona yaklaşan ihracat rakamının bu yıl 500 tona düştüğünü dile getiren Çelik, "İhracatımızı İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Rusya'ya gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ki alımların kilogramı 4.5-5 lira dolayında" dedi.

Çelik, mahallelerinden kirazın yanında iç ve dış piyasaya armut, erik, elma, şeftali, ceviz, kestane de gönderildiğini ifade ederek, ülke ekonomisine ciddi manada katkı sunduklarını kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.